Muratpaşa Belediyesine, 'En İyi Çevre Eğitimi' Ödülü

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından 'en iyi çevre eğitimi faaliyeti yürütülen belediye' ödülü kazandı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Ümit Uysal, Samsun'da düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Uysal, törende yaptığı konuşmada, insanlığın bir ego büyümesi sorunuyla karşı karşıya olduğunu, bu durumun da bütün çevre mirasını tehdit ettiğini belirterek çevreci faaliyetlerle yaraları tedavi etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yaşam şeklinin ve önceliklerinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Uysal, 'Çevreciliğin ötesinde ekolojik dengenin hiç bozulmamasını kafa yormalıyız.' dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, 'Dört yaşında bir çocukken, bir Yörük çadırının avlusunda akşam vakti uyumaya çalışırken, bir keçinin yaşamından yola çıkarak doğadaki eşsiz döngüyü anlatan babaannem Raziye Uysal'a, 1969 yılında 9 metrelik bir tekneyle okyanusları aşarak dünya turu yapan ve insan-doğa ilişkisini denizler boyutuyla Türkiye'ye tanıtan Sadun Boro'ya, 'son balık avlandığında, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmeyeceğini anlayacak' diyen Kızılderililere, özellikle ihtiyar balıkçı romanındaki betimlemeleri nedeniyle Ernest Hemingway'e saygılarımı sunuyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA