Yenimek Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi

Yenimahalle Belediyesi çatısı altında vatandaşlara eğitim veren ve yetenekleri keşfederek kadınları meslek sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), geleneksel yılsonu sergisi açıldı. Sergide kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptığı ürünler yer alıyor.

Yenimek Kursiyerlerinden Yılsonu Sergisi
YENİMEK, geleneksel yılsonu sergisinin açılışı Ankamall AVM’de gerçekleşti. Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, İlçe Yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihaoğlu, Başar Bal, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıhan ve Meşe ile birlikte açılış kurdelesini keserek ürünleri dikkatle inceleyen Başkan Yaşar, kursiyerleri tek tek tebrik etmeyi de ihmal etmedi. Yaşar, “Bugün Yenimahalle’nin 16 noktasında, 97 branşta ve 200’ün üzerinde öğretmen ile 15 bin kursiyerimize eğitim veren YENİMEK’in sergisindeyiz. Kurslarımıza katılarak meslek edinen tüm kursiyerlerimize tebrik ediyorum” dedi.

YENİMEK’in meslek edindirme yönüne de dikkat çeken Yaşar, “YENİMEK sadece hobi kursları değil aynı zamanda meslek edindirme kurslarıdır. Bu kurslar insanları kaynaştırarak komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini geliştiriyor, birliği beraberliği ve geleneklerin yaşatılmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından bir kursiyer tarafından Yaşar’a üzerinde kabartma yazıyla Yenimahalle Belediyesi yazan tablo hediye edildi.

Heykel, resim, tel kırma, takı tasarım, makine nakışı, mefruşat, rölyef, 3 boyutlu resim, ahşap boyama, seramik, sabun tasarımı gibi el emeği ürünlerden oluşan serginin 5 Haziran’a kadar ziyaret edebileceği de belirtildi.
Kaynak: İHA