Iğdır'da 'Eğitim-Öğretim Sorunları' Çalıştayı

Iğdır Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Eğitim-Öğretim Sorunları’ Çalıştayı ikinci gününde de yoğun bir ilgiyle devam etti.

Iğdır'da 'Eğitim-Öğretim Sorunları' Çalıştayı
Suveren Kampüsü Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda ilk iki oturumu birinci gün gerçekleşen çalıştayın üçüncü oturumuna Yrd. Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık başkanlık etti. Bu oturumda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Şengül İlbasmış Zengi ve birim şefi Ömer Özger otomasyon işlemleri ile ilgili bilgi verdi. Şube Müdürü Zengi, ön koşullu derslerin istenirse öğrenci otomasyon sistemindeki müfredatlar kısmında tanımlanabileceğini söyledi.



Birim şefi Özger de, öğrenci otomasyon sisteminde müfredata verilen kod yıllı bağlantılı olacak örneğin 2015 yılı müfredatının 15 ile başladığını, böylece derslerin hangi müfredata ait olduğunun anlaşılabileceğini ifade etti.

Iğdır Meslek Yüksekokulu Sekreteri Olgun Aksoy da, birim öğrenci işlerinin işleyiş süreci ile ilgili bilgi vererek, artık öğrenci kayıtlarının birimlerin kendisi tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Çalıştayda söz alan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halis Aşut ve birim memurlarından Metin Saftan da, yönetim kurulunun yetki ve görevleri ile ilgili şablon çıkarılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştayın son oturumuna da Yrd. Doç. Dr. Sertaç Hopoğlu başkanlık etti. Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Kaya Bologna süreci ile ilgili bilgi vererek, yeni müfredat hazırlanırken mutlaka diploma ekinin de birimler tarafından hazırlanması gerektiğini, diploma ve derecelerin AB ülkeleri tarafından tanınabilir hale getirildiğini söyledi.



Çalıştayda son olarak söz alan Iğdır Meslek Yüksekokulu’nda görevli Öğretim Görevlisi Dinçer Atasoy da, mevzuat değişiklikleri ile ilgili bilgi verdi.
Kaynak: İHA