Çevre Bilinci İçin Atık Maddelerden Kıyafet Yaptılar

Afyonkarahisar'da ortaokul öğrencilerinin atık maddeler kullanarak tasarladığı kıyafetler, düzenlenen defilede sergilendi.

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Törende ortaokul öğrencilerinin atık maddeler kullanarak yaptığı kıyafetler düzenlenen mini defilede sergilendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde kutlama etkinlikleri yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, çevrenin gelecek nesillere aktarılması gereken en önemli değerlerden birisi olduğunu söyledi.

Okullarda çevre bilincini arttırmak için yapılan çalışmaların gelecek yıllar için önemli olduğuna işaret eden Okumuşer, 'İnsanoğlu eğitime ana karnında başlamaktadır. Çocuklarımıza çevre bilincini mutlaka vermeliyiz. Canlılar ve insanoğlu için üç ana husus hayati önem taşımaktadır. Hava, su ve topraktan birisinin olmaması bizim hayatımızın sonu demektir. Onun için havamızı suyumuzu ve toprağımızı temiz tutacağız ve kirlenmesine izin vermeyeceğiz.' dedi.

Belediye Başkan Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisarlıların daha temiz bir çevrede yaşaması, daha temiz su içmesi için büyük yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından yıl içinde atık pil, atık yağ ve plastik şişe kapağı toplama kampanyalarında birinci olan okul ve camilere hediyeler verildi.

- Öğrenciler atık maddelerden kıyafet hazırladı

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Ekrem Yavuz Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı sıra dışı kıyafet defilesi düzenlendi.

Öğrenciler, kullanılmayan CD, çöp poşetleri, plastik tabak ve bardakların kullanıldığı kıyafetlerden oluşan defile sundu. Öğrencilerin hazırladığı kıyafetler büyük alkış aldı.

Tören ikram ve halkoyunları gösterileri ile ona erdi.

Kaynak: AA