İHA Ve Türkiye'den Erzurum Valisi Azizoğlu'na Ziyaret

İhlas haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri ve Haber Müdürü Ahmet Akbuğa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İHA Ve Türkiye'den Erzurum Valisi Azizoğlu'na Ziyaret
Erzurum Valiliği’ndeki makamında İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Haber Müdürü Ahmet Akbuğa ve Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri’yi kabul eden Vali Seyfettin Azizoğlu, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Erzurum’da hızlı çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Vali Azizoğlu, “Bizlere fazlasıyla iş düşüyor. Erzurum’u bölgenin merkezi haline getirmemiz gerekli. Bunun yanında yaşanan göç sorununun önüne geçerek, insanlarımızı burada kendi memleketlerinde yaşatmalıyız. İnsanlarımız ekmek için Batı’ya ve büyük şehirlere yöneliyor. Anadolu’yu boşaltmamamız lazım. Geri dönüşü sağlamak lazım. Erzurum’u Doğu’nun Batı’sı yapmalıyız. İnsanlar ekmek için toprağını terk ediyor. Bunun burada kalmasını sağlayacak tedbirler almak lazım. Gerek başta istihdam, sağlık, turizm ve sosyal imkanlarla insanımızı göç yapmasını önlemek gerekiyor” dedi.

POTANSİYELİ AÇIĞA ÇIKARMALIYIZ

Erzurum’un büyük bir potansiyel barındırdığını belirten Azizoğlu, “Erzurum’un hayvancılık, sağlık ve kış turizmi açısından büyük bir potansiyeli var. Canlı hayvan ve et ihracatı yaparak bu potansiyeli açığa çıkarmalıyız. Erzurum’dan bir şey olmaz dersek hakikaten olmaz. Ovit bitince buradan limana transit geçiş hız kazanacak. Böylelikle tüm bunlarla birlikte bölgemiz kalkınacak” diye konuştu.

KIŞ TURİZMİ KALKINMA MODELİ OLABİLİR

Erzurum’un kalkınmasında kış turizminin bir model olabileceğini vurgulayan Vali Azizoğlu, “Kayağı bir spor olarak değil kalkınma olarak görmeliyiz. Kayak bir kalkınma modeli de olabilir. Avrupa’da birçok şehir sadece kayakla kalkınıyor. Bunu böyle düşünmek lazım” şeklinde konuştu.

EĞER SİNERSEK BAŞIMIZA DAHA ÇOK BELA GELECEK

“İnsanlara umut vermemiz gerekiyor” diyen Vali Seyfettin Azizoğlu, “Umut verirsek buralarda canlanma olacak çünkü potansiyel var. Topluma umut aşılamamız gerekiyor. İstanbul’daki terör saldırısına baktığımızda eğer sinersek başımıza daha çok bela gelecek. Ama biz bunun altından kalkarız, biz büyük milletiz dersek o heyecanla her şeyi başarırız” ifadelerini kaydetti.

Ziyaret sonunda İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Cumali Geleri, Vali Seyfettin Azizoğlu’na Türkiye Gazetesi yayınlarını takdim etti.
Kaynak: İHA