Söğüt Belediyesinden Ramazana Yakışır Organizasyon

Bilecik’in Söğüt Belediye Başkanlığı, Ramazan ayı münasebeti ile ilçede yaşayan bayanlara yönelik kültür turu düzenledi.

Söğüt Belediyesinden Ramazana Yakışır Organizasyon
Her hafta Cumartesi günü düzenlenen tur kapsamında ilk olarak Peygamber Efendimiz (S.A.V) ‘in hırkasının sergilendiği Hırka-i Şerif Camii ziyareti, sonrasında Eyüp Sultan Türbesi ziyaret edildi. Ardından boğazda 2 saatlik bir tekne turu akabinde vakit namazları için Sultan Ahmet Camii’ne geçildi. Rehberden cami ve meydanla ilgili bilgiler alındıktan sonra iftar yemeği sonrası Teravih Namazı için Eminönünde tarihi Yeni Cami ziyaret edilip Teravih Namazı kılındı. Dönüş yolunda tesislerde verilen sahur sonrası grup Söğüt’e döndü. Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun da katıldığı ilk geziden ilçe halkının oldukça memnun kalması gözlerden kaçmadı.

Gezi hakkında açıklama yapan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu kültür turlarının her zaman devam edeceğini belirtti.

Sözlerine devam eden Aydoğdu; "Kültür turlarımız kapsamında geçtiğimiz sene Konya ve İstanbul turları düzenledik. Bu senede tekrar Ramazan ayının önemi ve geçen sene gidemeyen vatandaşlarımız için İstanbul turu yaptık. Yine önümüzdeki aylarda Konya turlarının planlamasını yapmaktayız. İlerleyen zamanlarda nasip olursa daha farklı şehirlere ve daha farklı yörelere turlar düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi
Kaynak: İHA