Havza OSB'de Enerji Altyapı Çalışmaları İçin Yer Teslimi Yapıldı

Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) enerji ihtiyacını karşılayacak yüksek gerilim ve alçak gerilim enerji şebekesi, elektrik nakil hattı ile OSB içi elektrik altyapı çalışmaları için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen ihalesi sonrası Havza Ticaret ve Sanayi Odasında, Kaymakam ve Havza OSB Yönetim Kurulu Başkanı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile yüklenici firma yetkilisi Cengiz Karakuyu arasında imzalanan sözleşme ile yer teslimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı İkiz, işin zamanında bitmesinin önemine değinerek, 'Havza'nın boşa harcayacak bir saniyesi bile yok. Her gün göç veriyoruz. Bunun için OSB'nin bir an evvel hayata geçmesi önemli.' dedi.

Erkan Acar ise ihalenin 4 milyon 400 bin 456 liralık bedelle verildiğini bildirerek, 'İnşallah yıl sonunda bitecek altyapı çalışmalarının ardından yatırımcılarımız buralarda istihdam sağlayacak yatırımlarına başlayacak. Havza artık göç veren bir ilçe konumundan göç alan bir ilçe durumuna gelecek. Havza OSB'nin kuruluş aşamasından bugüne kadar geçen sürede emeklerini ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi borç bilirim.' diye konuştu.

Kaynak: AA