Amatör Balıkçılığın Görünmeyen Yüzü
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 29 yıldır av bayii işleten Levent Ayışığı, amatör balıkçılığın özünde yüzlerce kilogram balık tutmanın olmadığı söyledi.

"AMATÖR BALIKÇILIK ÖZÜNDE YÜZLERCE KİLOGRAM BALIK TUTMAK DEĞİL"
Amatör balıkçılığın özünde yüzlerce kilogram balık tutmanın olmadığını ifade eden Ayışığı, "Özünde eğlenmek, ailesiyle hoşça vakit geçirmek, mangal yapmaktır. Bunun yanında olta balıkçılığında 10 kere gidersiniz hiç balık yakalayamadan dönebilirsiniz. Ya da bir kere gidersiniz çok balık yakalayabilirisiniz" diye konuştu.
"AMATÖR BALIKÇIK YAPMAK EKONOMİK BİR İŞ"
Balıkçıkta kullanılan oltalar hakkında da bilgi veren Ayışığı, "Amatör balıkçılık iki iğneli ve şamandıralıdır. Şıp şıp dediğimiz en ekonomiktir. 30-35 TL’ye makineli olta alınabilir. Bu kimsenin cebini zorlamaz. Onun ucuna 2-3 iğne sıralı şamandıralı veya dip oltası yapılarak balık avlanmaya çalışılabilir. En yaygın yöntemler bunlardır. Makaralı olta alacaksa bu bizim yöreye uygun olan kamışın fazla uzun olmaması lazımdır. Kamışın kurşun atarının herkesin ekonomisine göre mekaniğin bilyeli olup olmamasına, misinanın ne kadar ağırlık çektiğine dikkat edilmesi gerekir. Amatör balıkçılar 50 TL’ye bu işe başlangıç yapabilirler. Bu da gayet ekonomik bir zevk olabilir" ifadelerini kullandı.
"GENÇLER TELEFONDAN UZAK DURMAK VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA KET VURMAK İÇİN AMATÖR BALIKÇILIK YAPABİLİRLER"
Gençlere tavsiyelerde bulunan Ayışığı, "Gençler telefondan uzak durmak ve kötü alışkanlıklara ket vurmak için amatör balıkçılık yapabilirler. Doğada telefonlarını alıp internetten Pink Floyd, Deep Purple, Sting, Jon Bon Jovi dinleyip bir taraftan da oltalarını gölete atıp balıkların gelmesini bekleyerek beyinlerini, vücutlarını dinlendirmeleri çok ucuz ve ekonomik yöntemdir" dedi.