Söke Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergi Ve Defilesi Yapıldı

Söke Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı yıl sonu sergi ve defilesi beğeni topladı.

Söke Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergi Ve Defilesi Yapıldı
Söke Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleşen belge töreni, defile ve sergiye İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve eşi Ayşe Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere; çeşitli daire ve okulların müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Söke HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Saim Korkut, merkezin kurs ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Söke Halk Eğitim Merkezi kurslarında, kursiyer sayısı geçen yıla göre yüzde 27 arttı. 2016 yılında 642 kurs açan Söke Halk Eğitim Merkezi, 21 Bin 545 kursiyer sayısına ulaştı. Bu kursiyerlerden 11 Bin 602’sinin kadın, 9 Bin 943’ünün erkek olduğu belirtildi.

“Her zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim” sloganı ile düzenlenen kursların, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiklerini belirten Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut; çeşitli projelere de imza attıklarını söyledi.



2015 yılını değerlendiren Saim Korkut; “Geçen yıl Lise öğrencilerine yönelik olarak yaptığımız Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimlerini, bu öğretim yılında da tüm ortaokul ve ilkokul öğrencilerine yönelik olarak yaptık. Bu çalışma İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte gerçekleştirildi.

En Güzel Öğretmen Anne Projesi kapsamında 959 veli anne kişisel gelişim eğitiminden geçmiştir. Kanserden korunma ve erken teşhis konusunda KETEM tarafından kadın kursiyerlerimize eğitimler verilmiştir. ‘Söke Ecdadıyla Buluşuyor’ Projemiz Kapsamında geçen sene Lise ve Ortaokullardan 84 öğrencimizi Çanakkale’ye ücretsiz götürmüştük. Bu hafta sonu da iki otobüsle öğrencilerimizi Konya gezisine götüreceğiz. Açık Öğretim Lisesi ve Açık Ortaokul kayıt ve öğrenci işleri merkezimizce yapılmaktadır. Lise Mezunlarına yönelik üniversiteye hazırlık kursları ücretsiz olarak Halk Eğitim Merkezimizce verilmiş ve gelecek dönemde de verilmeye devam edecektir” dedi.

Saim Korkut kurslar ve faaliyetlerin gerçekleşmesinde destek veren İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından belge törenine geçildi. HEM’de açılan kurslara katılan kursiyerlere katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Söke HEM ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin üretimleri defile ile sergilendi. Kursiyerlerin mankenlik yaptığı defile beğeni toplarken; törende müzik dinletisi de yer aldı. Kursiyerlerin ortaya çıkardığı eserler katılımcılar tarafından beğeni topladı.
Kaynak: İHA