Vali Toprak Tiyatro Oyununu Seyretti

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Genç Gönüllüler Derneği üyelerinin sahnelediği “Cembeli ve Binevş” adlı tiyatro oyununu izledi.

Vali Toprak Tiyatro Oyununu Seyretti
Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmenliğini Senar Abi, senaristliğini Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Süleyman Seven’in yaptığı ve 16’ncı yüzyılda Hakkari Emiri Cembeli ile Karacadağlı Faris Beyin kızı Binevş’in aşkının anlatıldığı tiyatro oyununda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Oyunun sonunda Hakkari’nin yerel sanatçısı İsmail Seyranoğlu’nun Kürtçe seslendirdiği şarkı, Vali Toprak ve izleyenlerden büyük alkış topladı.

Oyuncularla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Toprak, oyundan büyük keyif aldığını belirterek, "Tabi acı ve üzücü bir hikayeydi. Fakat hayatımızın gerçeğidir. Aşk hikayeleri gerçekten değişik isimler altında uzun uzun yer almıştır. Ben arkadaşlarımı üstün performanslarından dolayı tebrik etmek istiyorum. Zannediyorum ki, halkımız da çok memnun kaldı ve beğendiler. Arkadaşlarımızdan devamını bekliyoruz. Her türlü desteğe biz de varız" dedi.

Kaynak: İHA