Mehter Takımı Kursiyerlerine Belge

Muğla Valisi Amir Çiçek’in himayelerinde, Menteşe Halk Eğitim Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde 23 Aralık 2015-17 Şubat 2016 tarihleri arasında açılan 504 saatlik mehter kursunda eğitim gören kursiyerlerin belgeleri vali Amir Çiçek tarafından verildi. Valilik 75. Yıl salonunda düzenlenen törene Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe, Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Kömürcü, Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Fikret Çelebi ve metre takımı üyeleri katıldı.

Mehter Takımı Kursiyerlerine Belge
Muğla Valisi Amir Çiçek, milli günlerde geçmişimizi ve tarihimizi hatırlatacak mehter takımının olmayışının bir eksiklik olduğunu belirterek, “Ben Muğla’da göreve başladıktan sonra bu eksikliği hissettim. Özellikle milli günlerimizde, kahramanlık günlerimizde ve halkımızın toplu olarak katıldığı etkinliklerde bu müziği dinlemezsek her an bu duygumuz körelebilir. Bu duyguyu, bu hissi canlı tutabilmemiz için mehter takımının kurulmasına ihtiyaç vardı ve bu arkadaşlarımız aldıkları kurs ile bunu gerçekleştirdi. Bizim bu kursa destek vermek görevimizdi ve bu görevimizi de yaptık. Mehter Takımının bir kurumun himayesinde olması gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmalar yapılacaktır. Gösterdiğiniz performans bizleri gururlandırıyor. Başarıyı gördüğümüz zaman mutlu oluyoruz. Sizler ile ilgili İş-Kur kanalıyla topluma yararlı bir adım atacağız. Bunun için merdiven basamaklarını yavaş yavaş tırmanıyoruz. Sizlerin sürekli istihdam edildiğiniz bir iş imkânı sağlamak istiyoruz” dedi.

Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla’da önemli bir eksikliğin giderildiğini belirterek, “Mehter takımı bizim gelenek ve göreneklerimizde var. Milli ve anlam taşıyan günlerimizde tören düzenlediğimiz zaman il dışından Mehter takımı getirerek gösteri yapmalarını sağlıyorduk. Sizlerin de himayesinde Milli Eğitim, İş-Kur ve Halk Eğitim merkezi işbirliğinde kurs açıldı. Bu kurs sonunda büyük bir boşluğun doldurulduğuna inanıyorum. Özellikle belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımız gösterileri duygulanarak izliyorlar. Geçmişimizdeki önemli bir bağı daha ortaya koymuş olduk” dedi.

Muğla Çalışma ve İş-Kur Müdürü İlyas Sarıyerli, Mehter bandosunun dünyanın en eski bandolarından birisi olduğunu belirterek, “Müzisyenler Derneği, Milli Eğitim, Kaymakamlık, Halk Eğitim Müdürlüğü ile mehter kursu planlaması yapıldı. Önce Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü tarafından bir aylık bir temel müzik eğitimi kursu, ardından 3 aylık Mehter kursu düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı nedeniyle ilk icraatlarını gerçekleştirdiler” dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarı ile bitiren kursiyerlerin belgeleri Vali Amir çiçek tarafından verildi.

Kaynak: İHA