Birlik Sofrası Galata Kulesi Meydanına Kuruldu

Beyoğlu Belediyesi, Galata Kulesi çevresinde kurduğu iftar sofralarıyla yüzlerce kişi birlik beraberlik içerisinde oruçlarını açtı. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği iftarda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bizim kültürümüzün en önemli öğelerinden birisi bu sofralardır. Bu sofralara sadece karnımızı doyurmak için oturmuyoruz, bu sofraların ayrı bir anlamı, ayrı bir dili var” dedi.

Birlik Sofrası Galata Kulesi Meydanına Kuruldu
Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde geleneksel iftar sofraları kuran Beyoğlu Belediyesi’nin bu seferki adresi Galata Kulesi oldu. Galata Kulesi çevresinde verilen iftar yemeğine esnaf ve mahalle sakinlerinin yanı sıra turistlerde yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş’un da katıldığı sokak iftarında ilahi müzik dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen yüzlerce kişi, ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

“BU SOFRANIN AYRI BİR ANLAMI, AYRI BİR DİLİ VAR”

İftar programına katılarak vatandaşlarla sohbet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, insanın olmadığı yerde güzelliğin de olmadığını belirterek, “Bu kardeşlik sofrasında bir araya geldik. Bizim kültürümüzün en önemli öğelerinden birisi bu sofralardır. Bu sofralara sadece karnımızı doyurmak için oturmuyoruz, bu sofraların ayrı bir anlamı, ayrı bir dili var.Burada çorbamızı, pidemizi ve hurmamızı bölüşüyoruz. Tam da bütün dünyada insanlığın aradığı bu değil mi? Irak ve Suriye başta olmak üzere birçok memlekette terör ve gözyaşı var. Bunların tek bir sebebi var, kimse elindeki ekmeği bir başkasıyla bölüşmüyor. Kimisi çok zengin kimisi ise açlıktan ölüyor. İşte insanı mutsuz eden yeni dünya düzeni bu. Bizim buradan, farklı dinlerin ve kültürlerin olduğu bu mekandan dünyaya verecek bir cevabımız var, o da bu sofralardır” dedi.

“BİRLİK VE KARDEŞLİK İÇERİSİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İftar programına katılan AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, bir yıl aradan sonra güzelleşen galata kulesinin etrafında vatandaşlar ile birlikte oruç açmaktan duyduğu memnuniyeti dele getirerek yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Bizi bu iftar sofralarında buluşturan Allah’a hamd olsun. Buna vesile olan Beyoğlu Belediye Başkanımıza da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu ülkede yıllardır birlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Her renkten, düşünceden ve inançtan insanlar hep birlikte kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Allahüteala tuttuğunuz oruçları kabul etsin ve birlikte bayrama erişmeyi nasip eylesin” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA