GRTC Genel Başkanı Özsay Afrikalı Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (Global Research Thinking Center-GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay, Türkiye'de akademik çalışma yapan Afrikalı öğrencilerle bir araya geldi.

Önsay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Somali, Çad, Mali, Kenya, Etiyopya ve Gana'dan gelen yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile bir araya gelerek ekonomik, sosyal ve kültürel konular üzerine konuştuklarını söyledi.

Misafir öğrencilerle Türkiye ve Afrika arasında köprü olacak projeleri ele aldıklarını ifade eden Önsay, 'Bu konularda yapılacak aktiviteler masaya yatırıldı. Bir yol haritasının da belirlendiği buluşmamızda birliktelik için istişarenin önemini konuştuk. Bu istişarenin ilk ayağı olan bu görüşme Afrika ile başlamıştır. Afrika'nın mevcut potansiyelinin farkındayız. Afrika fikirlerin yeşereceği, kardeşliğin kurulacağı bir kıtanın adı olacaktır. Bizler inandık ve bize inanlarla bu projeleri teker teker gerçekleştireceğiz. Bugün çok verimli bir buluşma gerçekleştirdik. Projelerimiz insanlık için önem arz etmektedir ve biz bunun farkındayız. Afrika'daki fikirler ufkumuzu yeni yollar açtı. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.' diye konuştu.

Toplantıya katılan Somalili Sharmarke Ali de yapılan buluşma ve istişarelerin bir kardeşlik köprüsü oluşturmaya yönelik olduğunu, kendilerinin de bu köprünün inşası için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Toplantıya, bazı GRTC Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA