Çayıralan'da İçme Suyu Ve Kanalizasyon Hatları Yenileniyor

Çayıralan Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış su şebeke ve kanalizasyon hatlarını yeniliyor.



Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan kanalizasyon ve su şebeke hattı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Şahiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikle olarak Karayolları yol yapım çalışmaları sonucu hasar gören su şebeke ve kanalizasyon hatlarını yenilediklerini söyledi.

Çayıralan'da ilk defa kanalizasyon projesi yapıldığını ifade eden Şahiner, ''ilçemizin kanalizasyon projesini İller Bankası’na çizdirdik. Geçen yıl 3 bin 400 metre Bağlarbaşı Mahallesi'nde kanalizasyon hattı yapmıştık. Karayolları tarafından ilçe geçiş güzergahında yol çalışması yapılıyor. Ancak altyapısı çok eski. Gerek altyapının eski olması ile yaşanan sıkıntılar, gerekse karayolları tarafından yapılan kazı çalışmaları neticesinde hasar gören şebeke hattını yenilemesek önümüzdeki yıllarda tekrar hasar oluşacak ve yapılan yol tekrar kazılmak zorunda kalacaktı. Bu sebeple belediye olarak 2016 yılında 3 bin 300 metre kanalizasyon ihalesi yaptık ve projeye uygun olarak yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Su şebeke hattını da polietilen boru ile yeniliyoruz.' dedi.

Cumhuriyet Caddesi güzergahı boyunca ve diğer caddelerden gelen kanalizasyon atığının sanayi girişindeki köprüye aktığını belirten Şahiner, ''Sanayi girişindeki köprüye akan kanalizasyon atığı kötü görüntü ve kötü kokuya sebebiyet vermekte. Sanayi esnafımız ve halkımız bu durumdan oldukça rahatsız. Bu yıl yapacağımız çalışma neticesinde bu atıkları toplayarak ilçe dışına çıkartacağız.'' diye konuştu.

Kaynak: AA