Bursa Kent Konseyi, Şehit Anneleri İle Beraber Anneler Gününü Kutladı

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, 'Anneler Günü' dolayısıyla düzenlenen programda, şehit anneleri unutulmadı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve Kadın Meclisi üyeleri, şehit anneleriyle bir araya gelerek 'Anneler Günü'nü kutladı.

BURFAŞ Atatepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekli toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Vekili Murat Başlar, Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri ve şehit anneleri katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Çepni, burada yaptığı konuşmada, Anneler Günü münasebetiyle Kadın Meclisi tarafından düzenlenen programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Şehitliğin İslam inancında ulaşılmak istenen en yüksek mertebe olduğunu ve herkese de nasip olmadığını ifade eden Çepni, şu bilgileri aktardı:

'Böylesine değerli makama ulaşmış evlatların anneleriyle bir araya gelmekten onur duydum. Evlatlarınız, vatanları ve bayrakları uğruna mertebelerin en yücesine sahip oldular. Siz değerli şehit annelerinin haklarını asla ödeyemeyiz. Bizlerde sizin ailenizin bir parçasıyız. Bursa Kent Konseyi, büyük bir ailedir ve her zaman yanınızdadır.'

Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir geleneğin mensubu olduklarını dile getiren Çepni, annelerin haklarının asla ödenemeyeceğini ve onların değerlerini bilen hayırlı evlatlar olunması gerektiğini vurgulayarak, 'Fedakarlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali olan annelerimiz, başımızın tacı, en değerli varlıklarımızdır. Bu vesile ile bütün annelerin Anneler Günü´nü gönülden tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.' ifadesini kullandı.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadriye Sarıbıyık ise, Anneler Günü’nde yapılabilecek en anlamlı organizasyonu düzenlediklerini kaydetti.

Anneliğin çok zor bir zanaat olduğunu hatırlatan Sarıbıyık, şehit annesi olmanın ise insanın ağır ve kutsal bir yük yüklediğini belirtti.

Konuşmaların ardından, Çepni ve Sarıbıyık tarafından Şehit anneleri Fatma Tursun, Kadriye Sel, Safiye Mutlu, Emine Tosun, Şükran Akın, Emine Öztürk, Emine Aşkın, Hanife Okur, Semaye Özkaya, Ayşe Güngör ve Aysel Çalı’ya çiçek takdim edildi.
Kaynak: AA