Bozok Üniversitesi Uluslararası Bozok Sempozyumu

Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bozok Sempozyumu başladı.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitenin 10 yıllık olmasına rağmen emsalleri arasında gelişmesini hızlı bir şekilde ortaya koyan ve büyüyerek bilim üreten bir konuma yükseldiğini söyledi.

Üniversite olarak kuruldukları günden bu yana büyük ivme kazandıklarını ifade eden Karacabey, şöyle konuştu:

'Üniversitemiz büyüme yolunda önemli adımlar atmaktadır. Tıp Fakültesi hastanemizin sunduğu önemli sağlık hizmetleri yeni binamız ile daha verimli ve kaliteli hale gelecektir. Önem verdiğimiz ve gayret gösterdiğimiz arkeoloji bölümümüz öğretim üyeleri ile kentin arkeolojik çalışmalarına katkı sunacak ve yer altı tarihinin ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayacaktır. Yeni yapılan hastanelerimiz ile Yozgat'ı sağlık turizminde ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Yozgat’ın termal kaynaklarını da projenin içine katarak, kenti bir termal tedavi üssü yapmayı arzuluyoruz.'

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse ise üniversite olarak Yozgat’ın kültürünü tarihini sanat yapısı ve bilimsel geçmişini gün yüzüne çıkarabilmek amacıyla çalıştıklarını dile getirdi.

Açılış programına, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, kurum müdürleri, Bozok Üniversitesi akademisyenleri, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve bilim adamı katıldı.

Sempozyum, 3 gün boyunca çeşitli etkinlik ve programlarla devam edecek.

Kaynak: AA