Samsun'da Acemi Erler Yemin Etti

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda vatani görevlerinin ilk aşamasını tamamlayan erler düzenlenen törenle yemin etti.

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen törende 1996/2 dönem acemi erler yemin ederek, vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı. Tören sonrası askerlerin aileleriyle buluşmasında duygulu dakikalar yaşandı.

General Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda düzenlenen törende temel eğitim gören 886 er ant içti. Yemin töreni sonrasında, 363'üncü kısa dönem erlerden ve 1996/2 tertip erlerden birliğe ilk katılan Mehmetçikler yaş kütüğüne plaket çaktı. Askerlere çeşitli hediyeler verildi.

Törende konuşan Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, yapılan yemine Türk bayrağı, şehitler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının şahit olduğunu ifade etti.

Erlere seslenen Eken, 'Değerli Mehmetçiklerim, bu yemin ile sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar, su kadar toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemininize bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı, daha sonra erler töreni izleyen aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

Öte yandan törene ailesi katılamayan bazı erlerin hüzün yaşadığı gözlendi. Durumu fark eden diğer askerlerin yakınları onları teselli etmeye çalıştı.

İstanbul'dan oğlu Semih Sezer'in yemin törenine katılan Ayten Sezer, aileleri yemin törenine katılamayan erlere annelik yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, 'Askerlerin bazılarının aileleri gelmemiş sanırım. Biz de onlara annelik yapmaya çalıştık. Onlar bizim evlatlarımız.' diye konuştu.

Diğer taraftan erlerin yanı sıra 363. dönem kısa dönem 26 asker ile 360. dönem 130 yedek subay adayları da yemin etti.
Kaynak: AA