Karaer; 'Sağlık Çalışanlarının Talepleri Karşılanmalı'

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve çalışmadan dolayı yıprandıklarını ancak yıpranma payı alamadıklarını savundu.

Karaer; 'Sağlık Çalışanlarının Talepleri Karşılanmalı'
Sağlık çalışanlarının sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir görev üstlendiğini söyleyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer; “Sağlıkta dönüşümün en büyük uygulayıcıları ve bu başarının elde edilmesinde pay sahibi şüphesiz ki sağlık çalışanlarıdır. Vatandaşın hizmet alımı artarken, memnuniyet artarken aynı artış personel istihdamında yapılmamış, bu da sağlık çalışanlarının yükünü artırmıştır. Bu yük artışı sağlık çalışanlarını tükenmişlik sınırına getirmiş, yıpratmıştır. En haklı taleplerimizden olan yıpranma payı, sağlık çalışanlarına analarının ak sütü gibi helaldir. Bu hakları, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde, mutlaka verilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını sürekli gündemde tuttuklarını ifade eden Baki Karaer, “Sağlık çalışanları olarak büyük fedakarlıklarla, mesai gözetmeksizin çalışıyoruz. Biz sendika olarak bunu çok iyi biliyor ve ilgili yerlerde de dile getiriyoruz. Sağlık çalışanları bu yoğun ve yıpratıcı çalışmanın karşılığını almak istiyor. Yıpranıyor, yıpranma payı almak istiyor. Yaptığı işle kurumlarının performansına katkı sağlıyor, ancak performans sistemi adaletsiz olduğu için bundan faydalanamıyor. Emekli olunca maaşı düşüyor. Çünkü ek ödemeleri emekliliğe yansımıyor. Bütün bu sorunların takipçisiyiz, çözümü için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA