Dolandırıcılar Sahte Kaçak Ekipliğine Başladı
Diyarbakır’da bir süredir Dicle Elektrik Dağıtım kimliğini kullanıp yasadışı olarak kaçak elektrik denetimi yapan ve kaçak yakaladıkları iş yeri ile ev sahiplerinden yüklü miktarda rüşvet alan sahte kaçak kontrol ekibi, son işlerinde yakayı ele verdi. Mahalleli tarafından yakalanan 2 kişiden biri feci biçimde dövülürken, diğer şahıs ise kargaşadan yararlanarak kaçtı. Yakalanan şahıs, dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAHTE KİMLİK KULLANIYORLARDI
Sahte kaçak elektrik kontrol ekibi, son olarak geçtiğimiz Salı günü merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde aynı yöntemleri kullanarak bir büfeye gitti. Dicle Elektrik Dağıtım’dan geldiklerini belirten ve boyunlarında sahte kimlik belgesi bulunan 2 dolandırıcı, iş yeri sahibini de şirket adına gelen kaçak kontrol ekibi olduklarına inandırdı. Sayacı kontrol ettikten sonra, kaçak kullanım belirlediklerini söyleyen dolandırıcılar, iş yeri sahibinden işlem yapmamaları karşılığında 750 lira istedi. İş yeri sahibi de üzerinde yeterince para olmadığını belirterek paranın bir kısmını verdi, geri kalanını öğleden sonra yakındaki parka gelmeleri durumunda kendilerine vereceğini söyledi.
Bu arada iş yeri sahibinin bir yakını, tanıdığı bir şirket çalışanını arayarak durumdan söz etti. Dicle Elektrik Dağıtım’da çalışan görevlilerin böyle bir işe kalkışmayacağını belirten şirket çalışanı da durumu yöneticilere bildirdi. Güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, bahse konu kişilerin enerji şirketinin çalışanlarından olmadığı belirlendi. Bunu öğrenen iş yeri sahibi, kalan parayı almaya gelen 2 kişiden verdiği parayı istedi. Ancak iş yeri sahibi ile tartışan dolandırıcılar, kaçmak istedi. Bu sırada olayın yaşandığı caddede aynı saatlerde dolandırılan başka bir esnaf nedeniyle dolandırıcıların peşine düşen vatandaşlar, kaçan kişileri bunlar sanarak yakaladı. Vatandaşlar tarafından linç edilmek istenen 2 kişiden F.B., feci biçimde dövülürken Y.D. ise kargaşadan yararlanarak kaçtı.
YAKALANAN SANIK TUTUKLANDI
Olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınan sanık, önce hastaneye kaldırılarak tedavi edildi, ardından savcılığa sevk edildi. Yaşanan arbede sırasında bir kişinin de yaralandığı öğrenildi. F.B. simli sanık, çıkarıldığı mahkemece dolandırıcılık ve bir kişiyi kasten yaralamak suçundan ile tutuklanırken, kaçan, ancak kimliği belirlenen diğer kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
DİCLE ELEKTRİK’TEN UYARI
Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, hiçbir şirket çalışanının böyle bir olaya kalkışmayacağına dikkat çekerek, müşterileri bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı. Diyarbakır gibi Dicle Elektrik tarafından dağıtım yapılan diğer illerde de zaman zaman şirketin ismini kullanarak halkı dolandırmak isteyenlerin ortaya çıkabildiğini vurgulayan Yaka, “Müşterilerimiz, öncelikle yasal olmayan hiçbir konunun içerisine girmesinler. Şirketimiz tüm işlemlerini belgelemekte ve yasalara uygun yapmaktadır. Bu tür dolandırıcılara karşı ise, müşterilerimiz şüphelendikleri durumları şirketimizin 4448086 numaralı çağrı merkezine veya ilgili güvenlik birimlerine iletmelerini bekliyoruz” dedi.
