Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Numan Kurtulmuş'tan açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Anayasa Komisyonu toplantısında HDP'lilerin çıkarttığı kavgaya ilişkin, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntüler ortaya çıkar hükümet geri adım attırırız diye düşünmesinler" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Numan Kurtulmuş'tan açıklama
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Numan Kurtulmuş'tan açıklama
Bakanlar Kurulu, bugün saat 11.20'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Beştepe'de altıncı kez yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı ile ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş kameralar karşısına geçti.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

'Terör saldırılarıyla ilgili fail kimdir, bağlantılı olduğu örgüt hangisidir?.. Bunlarla ilgili, yüzde 99 olsa bile olsa açıklama yapmıyoruz. Bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapmak durumundayız. Biz resmi bir açıklama yaptığımızda devlet ciddiyeti bilginin yüzde 100 doğru olmasını gerektirir.

Ocak ayından bu yana çok sayıda önlenmiş olay var. Bunları tek tek saymak istemiyorum. Elimizde bunların notları var. Sadece rakamını söyleyeyim, 85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir. Bunların 49'u canlı bombadır ya da bomba düzenekleri yerleştirilmiş, bombalı, patlayıcı maddelerle donatılmış araç ve
gereçlerdir. Dolayısıyla bunların önlenmiş olması da Türkiye'de terörle mücadele
bakımından fevkalade önemli bir tedbir olarak ortaya konuluyor.

Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntüler ortaya çıkar hükümet geri adım attırırız diye düşünmesinler. Az önce izledim, Meclis siyasetin merkezidir. Kimsenin Meclis'i bu kötü görüntülere mahkum etmeye hakkı yoktur. Meclis karşılıklı fikirlerin tartışıldığı bir yerse mahşeri vicdanın da dile geldiği bir yerdir. Kim ne yaparsa yapsın, dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir.

AB İLE VİZE MUAFİYETİ


Hükümetin parlamentoyu hızlı çalıştırarak bu adımların atılması için gayret sarf ettiğimiz ortadadır. Türkiye ne yaparsa yapsın, Türkiye ile soğuk ilişkiler içinde olan bazı siyasetçiler var. Kusura bakmasınlar, onların mazeret bulma taleplerine cevap yetiştirecek durumda değiliz, böyle bir sorumluluğumuz yok. Gerekli adımları çok süratli bir şekilde attık.'