Sergisinin Açılışını Yabancı Tatilcilerle Yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sanatçı Saliha Gümüş, sergisinin açılışını otelde konaklayan yabancı konuklarla yaptı.

Bodrum'da bir otelde düzenlenen sergi açılışına, otelde konaklayan yabancı misafirler de katıldı.

Ressam Saliha Gümüş, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden esinlenerek yaptığı yağlı boya eserlerini, İçmeler mevkisindeki 4 yıldızlı bir otelde sergiledi. Sergiye, otelde tatil yapan yabancı misafirler de yoğun ilgi gösterdi.

Ressam Saliha Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum temalı sergisinin açılışını, yabancı misafirlerle yaptığını söyledi.

Amacının Bodrum ve Türkiye'nin güzelliklerini tanıtmak olduğunu anlatan Gümüş, 'Onların, Türkiye'den ayrılırken bir hatıra olarak götürmelerini sağlamak istiyorum. Benim için kazanç ikinci planda kalıyor, ilk amacım Türkiye'nin tanıtılması.' dedi.

Turizmin sadece yeme içme kültüründen oluşmadığına dikkati çeken Gümüş, 'Sanatla ilgili etkinliklerin olması içinde çalışmalar yapıyorum. Yabancı uyruklu tatilcilerin de açılışa katılması beni çok mutlu etti. Bunu sağlayan otel yöneticilerine teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Otel genel müdür yardımcısı İbrahim Tarım ise tesiste birçok ülkeden misafir bulunduğuna işaret etti.

Güzel bir turizm sezonu geçirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tarım, 'Sıra dışı bir açılış yapmak istedik. 5 ülkeden gelen misafirlerimizle açılış yaptık. Sergide Bodrum'a yıllardır gelen yabancı uyruklu kişiler de bulunuyor.' dedi.

Açılışa katılan Hollanda uyruklu Maaike Elzinga da Türkiye'de çok iyi tatil geçirdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğuna değinen Elzinga, 'Burada huzurlu ve rahat bir tatil geçiriyoruz. Sergi açılışına da katıldık. Bizim için çok güzel ve farklı bir sürpriz oldu.' diye konuştu.

Belçika uyruklu Claire Beeckaert de Türkiye'ye 23 yıldır geldiklerini ve artık kendileri için buranın ikinci evleri haline geldiğini belirtti.

Açılışın ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunularak, eserler hakkında bilgiler verildi.
Kaynak: AA