'Genç Yetenekler' Başvuruları İçin Son Tarih 15 Nisan'

Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, Turkcell’in, staj ve işe alım programı GNCYTNK için başvuruların 15 Nisan’da tamamlanacağını açıkladı.

'Genç Yetenekler' Başvuruları İçin Son Tarih 15 Nisan'
Turkcell’in, en yetenekli gençleri bünyesine katmak için başlattığı programa başvurular 15 Nisan’da tamamlanacağı açıklandı. Üniversitelerin 3. ve 4. sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile 1 yıl çalışmış gençler başvuruda bulunabildiğini GNCYTNK programıyla 175 kişinin Turkcell çatısı altında çalışmaya başlayacağı bildirildi.

TURKCELL’DE TAM ZAMANLI ÇALIŞMA OLANAĞI

Yapılan açıklamada başvurudan değerlendirme aşamasına, oryantasyondan işe alım sürecine kadar gençlerin ihtiyaçları öngörülerek hazırlanan GNCYTNK, üniversitelerin 4. sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile 1 yıl iş deneyimi olan gençlere yeteneklerini geliştirebilecekleri tam zamanlı çalışma fırsatının sunulduğunu belirtilerek bu kapsamda 175 gencin Turkcell’de çalışmaya başlaması planlanlandığı, 3. sınıf öğrencileri için ise Temmuz- Ekim ayları arasında Turkcell Grup bünyesinde 6 hafta süresince staj yapabilecekleri bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, "Turkcell İnsan Kaynakları tarafından sürdürülen ve 15 Nisan 2016’da sona erecek programa internetten başvuracak gençler, Turkcell’de tam zamanlı çalışma vestaj fırsatı yakalacak" dedi.

"İNTERAKTİF İŞE ALIM SÜRECİ"

Başvuru sürecinin ardından GNCYTNK programı için yetenekli gençleri eğlenceli bir süreç beklediğini dile getiren Sağlam, "Kriterlere uygun başvuruları olumlu bulunan adaylar,  bilgisayar  ya da akıllı cep telefonu ile oynanan online oyuna davet ediliyor. Online oyunu başarıyla tamamlayan adaylar, web tabanlı video soru uygulaması üzerinden kendilerine gönderilen soruları video kaydı ile cevaplıyor. Video kayıtları işe alım uzmanları tarafından dikkatle izlendikten sonra bu aşamada başarılı bulunan adaylar görüşmeye davet ediliyor. Görüşmenin ardından süreci başarıyla tamamlayanlar Turkcell Ailesi’ne katılma şansını yakalıyor. GNCYTNK ile gençler için yeni bir profesyonel gelişim süreci de başlıyor. Turkcell Akademi farkıyla hazırlanan gelişim yolculuğu sayesinde Turkcell’de çalışmaya başlayacak gençlerin potansiyellerinin ortaya çıkartılması ve profesyonel gelişimlerine değer katılması hedefleniyor. Sürprizler içeren kurgusuyla bu yeni gelişim programı sayesinde, yeni mezunlar kariyer yolculuklarında emin adımlarla ilerleyebilecek" şeklinde konuştu.

“GELECEĞİN BAŞARILI PROFESYONELLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ”

Sağlam, Turkcell’in öğrenciler tarafından en çok çalışılmak istenen şirketler arasında yer aldığını belirterek bu noktadan hareketle gençler için yeni kariyer fırsatları sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Yeni programın bu anlayışın bir sonucu olduğunu söyleyen Sağlam, “GNCYTNK, Türkiye’nin geleceği olarak gördüğümüz genç yetenekleri Turkcell Ailesi’nin bir parçası yapmak için çok önem verdiğimiz bir program. Burada iki taraflı kazanç olduğunu düşünüyoruz. Turkcell olarak teknolojiye yön veren dinamik yapımızla kariyer yolunda ilk adımlarını atan yeni mezunlar için doğru adres olduğumuza inanıyoruz.Şirketimiz onlar için sadece bir iş yeri değil. Aynı zamanda onlara daha inovatif ve üretken olmayı, rutin süreçler yerine yenilikçi yöntemlerle öğreten, keyifle çalışacakları bir yapı. Bu şekilde gençlere bünyemizde yeni kariyer fırsatları sunuyor, onları geleceğin başarılı profesyonellerine dönüştürüyoruz. Bununla birlikte Turkcell olarak gençlerden aldığımız güçle pazardaki öncü rolümüzü pekiştiriyoruz” dedi.

"KİMLER BAŞVURABİLİR?"

Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam başvuruda aranan kriterleri şu şekilde sıraladı: "Yaratıcı, sosyal, meraklı ve eğlenceli,  Üniversitelerin Fen-Edebiyat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Bilimleri, Siyasal Bilimler Fakültelerinde ve Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik & Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS)  İşletme Mühendisliği vb. bölümlerinde eğitim gören ya da bu fakültelerden mezun, başvuru sırasında Lisans 3.- 4. sınıf, Yüksek Lisans, Doktora öğrencisi, yeni mezun ya da 1 yıl iş deneyimi olan, iyi derecede ingilizce bilen, tercihen staj ya da yarı zamanlı çalışma tecrübesine sahip, tercihen burs ve/veya değişim programlarına katılmış kişiler programa başvurabiliyor" .
Kaynak: İHA