Buket Aydın'dan yayın yasağı açıklaması

Haber spikeri Buket Aydın, yayın yasaklarıyla ilgili olarak "İnsanın biraz vicdanının dinlemesi gerekiyor. Orada patlayan anneniz, eşiniz ya da çocuğunuz olsa paramparça olmuş görüntülerinin paylaşılmasını kim ister; şahsen ben istemem” dedi.

Buket Aydın'dan yayın yasağı açıklaması
Buket Aydın'dan yayın yasağı açıklaması
Beylikdüzü'nde her ay Zafer Arapkirli, Özge Uzun, Murat Güloğlu, Fatih Portakal gibi isimleri ağırlayan “Medya Söyleşileri”nin son konuğu haber spikeri Buket Aydın'dı. “Dünya'da Medya Trendleri” başlıklı söyleşi Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Ünlü spiker söyleşiye izleyicilere “Medyaya güveniyor musunuz?” diye sorarak başladı.

Her söyleşisine bu soru ile başlayan Aydın'ın dediğine göre her 100 kişiden sadece 5'i “güveniyorum” cevabını veriyor.

“BİZİM İSTEDİĞİMİZİ SÖYLEYEN BAĞIMSIZDIR DİYEMEYİZ”
Aydın, medyanın ince çizgilerinden bahsettiği söyleşisinde toplumun gözündeki bağımsız gazeteciliğin anlamı üzerinde durdu. Aydın, “Bağımsızlığı kendi yanımızda olmak olarak görüyorsak burada yanlış yapıyoruz demektir. Bizim istediğimizi söyleyen yayın organı bağımsız olamaz. Muhalif diye bağımsız diyemeyiz. Biz o ayrımı yapmakta zorlanıyoruz” dedi.

Son dönemlerde sıkça rastladığımız yayın yasaklarına da değinen ünlü spiker, “Tepki vermeden önce yayın yasakları konusunda bilgi sahibi olunması lazım. Biz televizyoncular anlatmakta zorlanıyoruz. Çünkü insanlarda bir ön yargı oluştu. Ama burada insanın biraz vicdanının dinlemesi gerekiyor. Orada patlayan anneniz, eşiniz ya da çocuğunuz olsa paramparça olmuş görüntülerinin paylaşılmasını kim ister; şahsen ben istemem” şeklinde konuştu.

Buket Aydın'dan yayın yasağı açıklaması

'İNTERNET, GAZETECİLİĞİ ÖLDÜRDÜ'
Yeni medyayla birlikte gazeteciliğin öldüğüne değinen Aydın, bunun yanı sıra televizyonculuğun teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin bitmeyeceğine inandığını da söyledi.
“Özellikle Youtube gibi platformlarda bir televizyon sistemi kuruldu ve gelecekteki medya buraya doğru ilerliyor” diyen Buket Aydın, “Yakında bütün televizyon kanalları dijitale dönecektir” dedi.

Söyleşi sırasında vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Aydın, bu tarz söyleşilere çok değer verdiğini ve buradan gelecek olan dönüşlerin çok önemli olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Buket Aydın'dan yayın yasağı açıklaması

Buket Aydın'dan yayın yasağı açıklaması
Kaynak: İHA