Kayseri'de 'Doğalgaz Patlaması' Tatbikatı

İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği, yaralanan ve binada mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı Tatbikatın gerçekçi olması amacıyla, yaralıları canlandıran personel makyaj yaptı.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'doğalgaz patlaması' tatbikatı düzenlendi.

Kent merkezindeki İl Sağlık Müdürlüğü binasında UMKE, 112 Acil Servis ve AFAD personeli tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği, doğalgaz kazan dairesinde patlama oldu.

Büyük gürültünün duyulduğu patlamayla, etrafı yangın söndürme tüpüyle sağlanan toz bulutu sardı. Çığlık atarak binadan çıkmaya çalışanlara yardım için ekipler seferber oldu. Sağlık ekipleri, olaya anında müdahale etti.

Çatıda mahsur kalanları kurtaran ekipler, bu kişileri ve yaralıları tek tek binadan çıkardıktan sonra güvenli bölgeye taşıdı. Yaralanan 7 kişinin ilk müdahaleleri burada yapıldıktan sonra ambulanslarla en yakın hastanelere taşındı.

Öte yandan, yaralıları canlandıran personel, tatbikatın gerçekçi olması için makyaj yaptı.

İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, tatbikatla kurumlar arası iş birliğini hedeflediklerini belirterek, 'Herhangi acil bir durumda alınması gereken önlemler, herkesin nerede, ne zaman, ne şekilde davranması gerektiği konuları senaryo dahilinde canlandırıldı. İnşallah ülkemiz böylesi üzücü olaylarla karşılaşmaz. Ama karşılaşırsak da hazırlıklı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA