AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan Kafkas Üniversitesi'nde Konferansa Katılacak

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de; “Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaşım Koridorları ve Türkiye’nin Artan Önemi” konulu konferansa Milletvekili Ahmet Arslan, konuşmacı olarak katılacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda bürokrat olarak uzun yıllar hizmet veren ve Bakü-Tiflis-Kars (BTK) ve Marmaray Projesi gibi önemli projelerde aktif görevler üstlenen AKParti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ulaştırma koridorları ve ilgili projeler konusundaki deneyimlerini 25 Nisan 2016 Pazartesi günü Saat: 11.00’de Kafkas Üniversitesi’nde katılımcılarla paylaşacak.

Dünya ülkeleri arasındaki mal ve hizmet ticaretinin hacmi her geçen gün artmaktadır. 2015 verilerine göre dünya genelinde gerçekleşen mal ve hizmet ticareti yaklaşık olarak 40 trilyon dolar düzeyindedir. Artan bu ticaret, lojistik hizmetlerinin ve ulaştırma ağlarının önemini ortaya koymaktadır. Hem lojistik hizmetleri hem de ulaştırma ağları bağlamında gerçekleştirilen işlemler ülke ekonomilerinde önemli bir katma değerin oluşumuna yol açmaktadır. Dünya ticaretinden, lojistik ve ulaştırma hizmetlerinden önemli bir pay almak için ulaştırma koridorlarında yer alan ülkelerin gerekli yatırımları yapmaları gerekmektedir.

Asya ve Avrupa arasında jeo-stratejik bir konuma sahip olan Türkiye bu konumuyla ulaştırma koridorları açısından önemli avantajlara sahiptir ve bu avantajlardan faydalanabilmek için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gerekli faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu bağlamda Avrupa - Kafkasya -Asya Ulaşım Koridoru (TRACECA) programının yürütülmesi, Bakü -Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi’nin hayata geçirilmesi, Asya ve Avrupa Kıtalarını birbirine bağlayan Marmaray Projesinin hayata geçirilmesi gibi önemli adımlar atılmıştır. Bu adımlar Türkiye’nin ulaştırma koridorlarındaki stratejik konumunu daha da güçlendirecek ve Türkiye’nin dünya mal ticaretinden önemli bir pay almasını sağlayacak.

Milletvekili Ahmet Arslan, bir Dünya Projesi olan BTK Demiryolu hattında gelinen noktayı da konferansta anlatacak.
Kaynak: İHA