Mersin SMMMO Başkanı Tokgöz Açıklaması 'Tüm Üyelerimizin Sesi Olmaya Çalıştık'

İçel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, bir yıl önce göreve seçildiklerinde belirledikleri hedeflerin büyük bir kısmını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte tüm üyelerimizin sesi olmaya çalıştık” dedi.

Mersin SMMMO Başkanı Tokgöz Açıklaması 'Tüm Üyelerimizin Sesi Olmaya Çalıştık'
İçel SMMMO Başkanı Tokgöz, odada düzenlediği toplantıda, başkanlık görevine seçilmesinden bu yana geçen 1 yıllık süreci değerlendirdi. Oda Eski Başkanı Dursun Göktaş’ın sağlık nedenleriyle istifasının ardından Yönetim Kurulu üyelerinin tercihiyle 10 Nisan 2015 tarihinde Oda Başkanlığı görevine başladığını anımsatan Tokgöz, o günden bugüne kadar Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte tüm üyelerinin sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu sürede üyelerinin mesleki sorunlarına çözüm üretmeye çalışırken, meslektaşlar arası ilişkileri güçlendirmek adına da çeşitli çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Tokgöz, “Odamızın kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalara hız verdik. Gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile sorumluluklarımızı yerine getirmek için çaba sarf ettik. Angaryaların ve vesayetin devam ettiğinin, son dakika gelişmeleriyle mesleki geleceğimizin karartıldığının ve en önemlisi de; sosyal yaşamın onurlu bireyleri olduğumuzun göz ardı edildiğini vurgulamak için çatı örgütümüz TÜRMOB ve 85 odamızla birlikte ’Bir Ses De Sen Ver’ imza kampanyasını yürüttük. Bu kampanyayla kamu idaresi ve mükellef arasında köprü görevi gören mali müşavirlerin, biriken ve çözülemeyen sorunlarına dikkat çekilmesi de amaçlanmıştır” diye konuştu.

Odanın daha kaliteli hizmet vermesi amacıyla İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi eğitim programlarını tamamladıkları bilgisini veren Tokgöz, ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı ile "Kalite Güvence Yönetim Sistemi İle Sürdürülebilir Yönetim” proje sözleşmesini imzaladıklarını kaydetti.

Girişimleriyle Akdeniz Odalar Birliği Platformu’nun hayata geçirildiğini, bu çerçevede hem mesleğin hem meslektaşların sorunlarının ve çözüm yollarının ilgili platformlara taşınmasına önayak olduklarını belirten Tokgöz, düzenledikleri Uygulamalı Başlangıç Düzey LUCA Eğitimi programı ile büroların yardımcı eleman ihtiyacına bir nebze çözüm bulmaya çalıştıklarını anlattı. Üniversite öğrencilerine odayı ve mesleği tanıttıklarını da ifade eden Tokgöz, bunun yanında mali müşavirlere Bilirkişilik Eğitimleri verdiklerini kaydetti.

“HEDEFLERİMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMENİN HAKLI GURUNUNU YAŞIYORUZ”

İçel Üniversitesi ve İçel İŞKUR ile Türkiye’de ilk olan bir projeyi de hayata geçirdiklerini söyleyen Tokgöz, proje kapsamında İçel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin firmalarda ve muhasebe bürolarında stajlarına olanak sağlayan iş başı programını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“Hizmet verdiğimiz bir yılın sonunda göreve seçildiğimizdeki hedeflerimizin büyük bir kısmını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Tokgöz, bir yıllık icraat dönemimize sığdıramadıkları projeleri de bundan sonraki dönemde hayata geçirmek için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

Tokgöz, “Önümüzdeki dönem için meslektaşlarımızın oda ile ilişkilerini daha sağlıklı hale getirebilmek için basılı evrak ve aidatların revize edilmesiyle uygulanabilir bir bütçe çalışmasını da yapmış bulunmaktayız. 7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak 22. Olağan Genel Kurulumuzda, hizmet yarışının ön plana çıkarıldığı mesleğimize, odamıza ve İçel’imize artı değer katacak bir demokrasi şölenini hep birlikte yaşamak ümidiyle başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA