Gümüşhane'de Sağlık Bilimleri Fakültesi Kuruldu

Gümüşhane Üniversitesinin bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulduğu bildirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, İlahiyat, Edebiyat ve Turizm fakültelerinin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesinin de kurulduğunu belirtti.

Günaydın, Türkiye'de ilk üç sırada ve bölgede ilk sırada yer alan Sağlık Yüksekokulunun Bakanlar Kurulu kararıyla Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldüğünü işaret ederek, şunları kaydetti:

'Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülen Sağlık Yüksekokulumuz bünyesinde ülkemizin sağlık hizmetlerinin ana direği olan hemşirelik, sağlık hizmetleri yönetiminde profesyonelleşme için sağlık yönetimi, obezite ile mücadele ve sağlıklı bir toplum beslenmesi için beslenme ve diyabetik, dezavantajlı gruplara ve topluma sosyal destek sağlamak için sosyal hizmetler, afetlerle etkin mücadele için acil yardım ve afet yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmak ve iş kazalarını minimize etmek için iş sağlığı ve güvenliği bölümlerimiz de öğretime devam etmekteyiz. Bu bölümlerimizde toplam 2 bin 200 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. 70 civarındaki akademik personelimiz ve güçlü eğitim öğretim altyapımızla üst standartlarda öğrenim vermekteyiz.'

Sosyal Hizmet ve Afet Yönetimi bölümlerinde yüksek lisans öğrenimi de verildiğini vurgulayan Günaydın, 'Türkiye'de ilk olan Afet Yönetimi doktora programı da okulumuz bünyesindedir. Sağlık Yüksekokulumuzun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmesi ile elde ettiğimiz bu kazanımlarımız çok daha ileri seviyelere ulaşacaktır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA