Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

' (Terör olaylarına ilişkin) Biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız. Onlar yıkacak, biz yapacağız' 'Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz. Onlar bu ülkeye ihanet edecek biz de hainlerin cezasını vereceğiz'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, '(Terör olaylarına ilişkin) Biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız. Onlar yıkacak, biz yapacağız.' dedi.

Yılmaz, Sivas'taki temasları kapsamında ilk olarak Başkanlar Kurulu ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Daha sonra partisinin İl Başkanlığınca Fidan Yızıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Yılmaz, 2019 yılında yapılacak seçimlere değinerek, çalışıldığı takdirde karşılığının alınacağını söyledi.

Bu dönemin kırgınlıkları ve kızgınlıkları unutup, bir ve beraber olma dönemi olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'Türkiye'yi içerisinde bulunduğu bu coğrafyada bu milletle, bu devletle, bu hükümetle gurur duyulacak hale getirdik.' dedi.

Yılmaz, ülkeye ve Sivas'a yapılan çalışmalara da değinerek, Sivas'ta ikinci devlet üniversitesini kuracaklarını ikinci organize sanayisini de hayata geçireceklerini belirtti.

Hükümet olarak verdikleri sözleri yerine getirdiklerini aktaran Yılmaz, 'Bizleri diğerlerinden ayıran fark, ne aldatan ne de aldanan olacağız. Yapamayacağımız şeyleri değil, yapabileceğimiz şeyleri söylüyoruz' ifadesini kullandı.

- Güneydoğu halkı Türk devletinin yanındadır'

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye'de son aylarda yaşanan terör olaylarına da dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'Bir sorunumuz var, o da terörle mücadele. Terörle mücadele 90'lı yılları hatırlayanlar Bingöl'den, Diyarbakır'a giderken her özel arabayı bırakmazlardı bekletirler, konvoylar halinde gönderirlerdi. O yıllarda şehit sayımız da 500-600 civarındaydı. Sivas'ta Şehit Aileleri Derneğimiz var orada üyelerimiz var oraya gidin o üyelerimize sorun 'En çok hangi yıllarda şehit verildi?' diye. En çok şehit sayımız 90'lı yıllarda oldu. Dolayısıyla bu terör örgütü sanki hiçbir kapasitesi yokmuş da bu dönemde bu kapasiteyi kazanmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, o da doğru değil. Allah'a hamd olsun bu milletin desteği bizimle oldukça, sadece 79 milyonun hepsinin batının, ortanın, Karadeniz'in, Akdeniz'in desteği yetmez. Güneydoğu'daki halkında desteğinin bizimle olaması gerekir. Bu son olaylar gösterdi ki Güneydoğu halkı Türk milletinin, devletinin ve hükümetinin yanındadır. Teröristin yanında olmadı.'

- 'Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz'

Terör örgütünün yanında olmadığı için Güneydoğu halkına teşekkür eden Yılmaz, şunları kaydetti:

'Onlar istiyorlar ki birbirimize kuşkuyla bakalım, birbirimizden ayrılalım, ki hayatı durduralım, geleceğe ilişkin umutsuzluk yayalım. Ama biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız. Onlar yıkacak, biz yapacağız. Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz. Onlar bu ülkeye ihanet edecek biz de hainlerin cezasını vereceğiz.'

Konuşmanın ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA