Cumhurbaşkanı Erdoğan kadınlara seslendi

"Kadın İşçiler Kurultayı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu ülkenin kadınlarını yanına alanın sırtı yere gelmez, karşısına alan da iflah olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadınlara seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan kadınlara seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Emekçi kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kişinin kadın veya erkek olarak dünyaya gelmesi, tercih değil takdirdir. Biz insanları cinsiyetlerine göre tesnif etmedik.

Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcı, haksız tutuma karşı hep birlikte mücadele etme macburiyetiyle karşı karşıya kalıyoruz. Kadın ve erkeğin her biri insanın yarısıdır. Kadını yok sayan erkek kendi yarısından vazgeçmiş demektir.

Kadınlar inayet değil, adalet bekliyor. Kadınlar kota değil, adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. Biz bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışlarında hep yanlarında olduk, cinsiyetleri sebebiyle istismar edilmelerine de daima karşı çıktık.

 
40 yıllık siyasi hayatımda hangi mücadeleye girdiysem yanımda kadınlar vardı. Elde ettiğim başarılarımın arkasında kadınları emeği ve fedakarlığı vardır. Hayatımın her anı ailemin kadınlarıyla anlam kazanır. Benim için kadın öncelikle annedir.

Siz olmasaydınız erkekler olmazdı. Benim için kadın eşimdir. Hayatımı paylaştığım iyi kötü günde yanımda olan eşimle birlikte tüm kadınlara saygılarımı sunuyorum. Benim için kadın kızlarımdır, onlarla birlikte tüm genç kızlarımıza sevgilerimi iletiyorum.

Elbette en büyük saygıyı, en büyük selamı, en samimi anmayı hak edenler, şehitlerimizin anneleridir, eşleridir, çocuklarıdır. Onların evlatları, eşleri, babaları birer birer kahramandır. Bu ülkenin, bu milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giden ve sonuçta da hayatlarını feda eden bu kahramanların hepsini de rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyorum. Onlar peygamberlikten sonra en yüce makamın sahibi oldular.

Benim için kadın öncelikle annedir.

Bu ülkenin kadınlarını yanına alanın sırtı yere gelmez, karşısına alan da iflah olmaz.

Biz bu dört şey için varız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu milleti parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bayrağımıza eş bayrak dikmeye çalışanlar bu ülkede yer bulamayacaktır. Bu vatan topraklarını bölmek isteyenler bu ülkede yer bulamayacak, çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlet, asla buna müsaade edilmeyecektir.

Erkeğin olmadığı yerde kadın, kadının olmadığı yerde erkek yarımdır. Tek başına bir işe yaramaz.

Başı açık, başı kapalı ayrımı yapılamaz. Buna hakkımız yok.'