İstanbul'da Organize Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Ticari anlaşmazlığa düştükleri kişiye silahlı saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında Naci Şerifi Zindaşti'nin de bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi Zindaşti'nin, para karşılığında tuttuğu iki kişiyi avukatla saldırıyı üstlenmeleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği belirlendi.

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Şubat'ta Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi'nde yaşanan silahlı çatışmayla ilgili çalışma başlattı.

Polis, çatışmaya girdikleri Ömer Erdal A'nın evini ve arabasını da kurşunlayan 5 kişinin Naci Şerifi Zindaşti ile adamları olduklarını belirledi. Söz konusu çatışmanın ise ikili arasında yaşanan yat ticareti anlaşmazlığı nedeniyle meydana geldiği tespit edildi.

Benzer bir suçtan aranması bulunan Ömer Erdal A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ekipler, söz konusu olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken, Zindaşti'nin 26 Mart'ta para karşılığı tuttuğu İsmail G. ve Burak Ç'yi saldırıyı üstlenmeleri için avukatla emniyete gönderdiğini belirledi.

Aynı gün 3 ilçede 5 adrese operasyon düzenleyen polis, Zindaşti ve 4 adamını da gözaltına aldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi.

Naci Şerifi Zindaşti'nin kızı ve şoförü, 26 Eylül 2014'te Büyükçekmece'de uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA