Bitlis Yeşilay, Yeşilay Haftasında Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak

Yeşilay Bitlis Şubesi, 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle gerçekleşecek Yeşilay haftasında kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla Yeşilay Bitlis Şubesi tarafından Bitlis’te spordan sanata birçok çeşitli etkinlik düzenlenecek. Çocuklarla yeşilin her tonu etkinliği ile start alacak olan haftada Bitlis, saha aktivitelerinden, okul ve ev ziyaretlerine kadar herkesin katılabileceği etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Bitlis Şube Başkanı Davut Ünalan, Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay haftası vesilesiyle halkın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini söyledi.



Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle kutlanacak olan haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden Ünalan, gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl “Yeşilay Dayanışma Haftası” diyerek çalışma yapacaklarını kaydederek, “İlimizdeki Yeşilay gönüllülerimizle Yeşilay haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, etkinlik ve seminerlerimizle bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunacağız. Bu anlamda hafta boyunca ilimizde ev ve okullar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştireceğiz. Yeşilay görünürlüğünün artırılması için saha çalışmaları yapacağız. Çocuklarla yeşilin her tonu etkinliği kapsamında ise yüz boyama, balon katlama, resim ve kum boyama gibi etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu yıl Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağını hatırlatan Ünalan, Yeşilay haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulundu.
Kaynak: İHA