Adıyaman Belediyesi Taşeron İşçilerine İş Güvenliği Eğitimi

Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Adıyaman Belediyesi Taşeron İşçilerine İş Güvenliği Eğitimi
Adıyaman Belediyesi çalışanlarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmeye devam ediyor. 1-16 Mart tarihleri arasında uygulanan eğitimle iş güvenliğinin önemi çalışanlara aktarılıyor.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda, İş Güvenliği Uzmanı Ali Korkmaz tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun ‘Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ gereğince verdiği eğitimlere, belediye bünyesinde çeşitli kademelerde görev yapan personeller katıldı.

İş Güvenlik Uzmanı Ali Korkmaz, eğitimde çalışanlara iş sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiğini görseller eşliğinde tek tek göstererek iş güvenliğinin önemi, işveren ve çalışanın sorumlulukları, genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması, iş kazalarının boyutu, iş sağlığı ve güvenliği uygulama prensipleri ve acil durum planı önlemleri gibi konu başlıklarında çalışanlara bilgi verdi.

İş kazaları ve meslek hastalıklarında çalışanlara önemli yükümlülüklerin düştüğünü kaydeden Korkmaz, “Bu sorumlulukları, işini özenle yapmak, tedbirlere riayet etmek, eğitimlere katılmak, kuralları öğrenmek, işverenin talimatlarına uymak, olumsuzlukları bildirmek ve rekabet etmemek gibi ana başlıklar altında toplayabiliriz” diye konuştu.

Eğitimde ayrıca çalışanlara ’İş Güvenliği ile Acil Durum ve İlk Yardım’ adında eğitim sonu sınav uygulaması yapıldı.
Kaynak: İHA