Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı Yenilenme Eğitimleri Afet ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Polat Renaissance Otel’de başladı.

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri
28 Mart 10 Nisan 2016 tarihleri arasında 5 süreli düzenlenecek olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Seminerine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin birçok ilin vali yardımcıları ve kaymakamlar, Sivil Savunma Daire Başkanı Ahmet Atik, Planlama ve Zarar Azaltma Daire Başkanlığı’ndan Duygu Güner, Kızılay Erzurum Bölge Afet Müdür vekili Fatih Kökcan, Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı katıldı.

Açılış konuşmasını İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Dündar yaptı. Dündar konuşmasında, “İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı olarak faaliyetlerimizi yenileme ve yetiştirme eğitimi başlığı altında yürütmekteyiz. Yetiştirme ve yenileme eğitimlerimizin önemi olarak kaymakam adaylarımızın, seminer vermelerini içeren yetişme dönemlerini de kapsamaları açısından mülki idare amirlerimizin bilgi beceri daha etkin hale getirmek açısından seminerler düzenleniyor. Bu açıdan 2015 yılı içinden mülki idare amirlerimizin hizmet içi eğitimlerinde beklenti ve önerilerine açık olarak mülki idare amirlerimizin hizmet içi eğitimlerine ihtiyaç duymamız açısından böyle bir eğitim düzenlendi.

” dedi.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ta konuşmasında, “Sizleri Erzurum’da görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. İnşallah sizler için yararlı bir toplantı olur. Sözlerime doğuda şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet dilemek isterim. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda bu olaylar biter. Bilmeyenler için söyleyeyim Erzurum çok önemli bir yer. Erzurum bu bölgenin bir merkezi durumundadır. Erzurum’da 22 tabya yapılmıştır. Buraları inşallah gezersiniz. Bu tabyalar birer kale olarak yapılmıştır. Buralarda mücadeleler yaşanmıştır. Ayağınızı her bastığınız yerler şehit kanları ile sulanmıştır. Maalesef çoğu şehitlikler ve mezarlıklar kaldırılarak imara açılmıştır. Erzurum son derece önemli bir stratejik noktadadır. Yine 14 ile birçok alanda hizmet veriyor. Bir kere Erzurum birinci derece deprem bölgesi, bende geldikten sonra yaşadım. Biz diğer illere göre daha fazla hazırlıklı olmak zorundayız. Tüm lojistik merkezlerimiz Kızılay ve Afat olsun hep hazırdır. Çok önemli bir konu da zihniyet olarak ta hazır olmak zorundayız.” dedi.

Vali Altıparmak, “Ülkemizin tek çığ ve yüksek irtifa eğitim merkezi 2015 yılında kurduk. 144 eğitimli elemana sertifika vererek hazır vaziyette tutuyoruz. Yaşanacak bir sel felaketi olabilir, deprem olabilir, belki bir terör olayı olabilir, belki de aklınızın ucundan geçmeyen bir olay yaşanabilir. Bunlara her halükarda hazırlıklı olmak zorundayız. Her krizin bir maliyeti vardır. Maliyet para değildir paranın da ötesinde zamandır, moraldir ve de en önemlisi imajdır. Acil durum planları hazırlanmak zorundadır. Planlarımızı sık sık güncellemek zorundayız. Bir vali ne yapması gerekiyorsa sizler yardımcı olacaksınız. Valiyi sizler çalıştıracaksınız. Temel odak noktası insandır. Olay yerinde olmak zorundasınız. Aksi takdirde başarılı olamazsınız. Hızlı iletişim ağı kurmak zorundasınız. Yapılanları her şeyi kayıt altına almalısınız. İletişim olarak mesajları doğru vermeliyiz. Olayı birinci ağızdan samimi bir şekilde sizler vermek zorundasınız. Başarılı olmak için olay yerinde bizzat hazır bulunmalısınız. Liderlik kavramını ön plana çıkaracaksınız.” diye konuştu.

Kaynak: İHA