Almanya'da Irkçılık Ve Ayrımcılık Karşıtı Etkinlik

Kölner Forum Gegen Rassismus und Diskriminierung Üyesi Edis: 'Mülteci akını ve yılbaşında Köln'de yaşandığı iddia edilen taciz ve gasp olayları Almanya'da zaten var olan ırkçılığın gün yüzüne çıkmasına vesile oldu'.

Almanya'nın Köln kentinde '21 Mart Uluslarası Irkçılıkla Mücadele Günü' çerçevesinde ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı etkinlik düzenledi.

Kölner Forum Gegen Rassismus und Diskriminierung (Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Köln Forumu) isimli inisiyatif tarafından tarihi Köln Katedrali önünde düzenlenen etkinliğe göç ve uyum konularında faaliyet gösteren çeşitli dernek ve kuruluşlar da destek verdi.

Irkçılık ve ayrımcılık karşıtı konuşmaların yapıldığı etkinlikte aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda göçmen kökenli genç, dansları ve şarkıları ile ırkçılık ve ayrımcılığı kınadı.

Yaklaşık üç saat süren programda, 'Biz artık buralıyız' sloganları atılarak, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Kölner Forum Gegen Rassismus und Diskriminierung Üyesi Ahmet Edis, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu etkinliği özellikle Köln'de yılbaşında taciz ve gasp olaylarının yaşandığı öne sürülen merkez tren istasyonu ile Köln Katedrali arasındaki meydanda düzenlediklerini söyledi.

Edis, araştırmalara göre Almanya'da ırkçılığın yüzde 20 ile 40 arasında değişen oranlarda her zaman olduğunu belirterek, 'Mülteci akını ve yılbaşında Köln'de yaşandığı iddia edilen taciz ve gasp olayları Almanya'da zaten var olan ırkçılığın gün yüzüne çıkmasına vesile oldu' diye konuştu.

Bu tür programlara Türklerin de aktif olarak katılması gerektiğini vurgulayan Edis, şunları kaydetti:

'Biz bu ülkenin ayrılmaz bir parçası haline geldik. Bu konu hepimizi yakından ilgilendiriyor. O yüzden bu tür etkinliklere bizim vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları gerekir ve bu etkinliklere aktif bir şekilde katılmalarını arzu ediyorum. Bizim bu tür etkinliklerde aktif olup kamuoyunda sesimizi duyurmamız gerekiyor.'
Kaynak: AA