GÜNCELLEME - Tokat Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 1'i kadın 19 şüpheli adliyeye sevk edildiGÖZALTI SAYISI VE ZANLILARIN ADLİYEYE SEVK EDİLMESİ EKLENDİ.

Tokat merkezli 5 ilde 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)' yönelik operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Tokat merkez ile Turhal ve Zile ilçelerinde 24 şüpheli, Ankara, Sivas, Kayseri ve İçel'de 4 şüpheli olmak üzere 28 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı verilmesinin ardından, aralarında Tokat Aktif Sanayici ve İş adamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan ile iş adamları ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 zanlı gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan biri kadın 19 zanlı, Tokat Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar, binanın arka girişinden adliyeye alındı.

Şüpheliler hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladıkları, toplanan paraları kendi üzerine geçirdikleri ve daha sonra başka yerlere aktardıkları' iddialarının bulunduğu öğrenildi.

Bu arada operasyonda haklarında gözaltı kararı olan il imamı, yardımcıları ve üst düzey yöneticilerinin firarda oldukları belirtildi.
Kaynak: AA