Yabani Ördekler, Büyükçekmece'de Yeniden Yaşam Alanı Buldu
Büyükçekmece Belediyesi tarafından Büyükçekmece Dalyanı’nda yapılan temizliğin ardından yabani ördekler ve kara sırtlı martılar Büyükçekmece’de yeniden yaşam alanı buldu.

Belirli günlerde hayvanları fotoğraflamak için Dalyan’a gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, uzun yıllardır göl ve baraj çevresinde almış olduğu tedbirlerin olumlu yönde etki gösterdiğini ifade ederek, “Tüfeğini alıp buraya avlanmaya gelen insanlar vardı. Bizler de bunu zabıta ve polisle ortaklaşa tedbir aldık. Avcılığı tamamen burada kuruttuk diyebilirim. Buralarda kara sırtlı martı hiç görmemiştik diyebilirim. Kara sırtlı martı, sumru, envai çeşit türde renkte yabani ördekler, kara batak, balıkçıl ve birçok kuş şehrimizi ziyaret başlayıp Büyükçekmece’de sürekli kalmaya başladılar. Sonuç olarak Büyükçekmece’deki kuş çeşidi her geçen gün arttı. Bu, İstanbullular için çok önemli bir değerdir. Hem bizim, hem de İstanbulların Büyükçekmece çevresindeki bu muhteşem canlılığı koruması gerekiyor” dedi.
“BALIK TÜRLERİ DE ARTTI”
Dalyan’da yapılan temizlik sonrası balık türlerinin de arttığını ifade eden Başkan Akgün, “1 yıl içerisinde bu kadar çok balık türünün geleceğini tahmin etmemiştik. Hem balık hem kuş hem de bitki florası bakımından Büyükçekmece Gölü ve çevresinde her geçen gün zenginliğimiz artmaya başladı.
Bu 15-20 yıldan beri aldığımız tedbirlerin bir sonucu olarak gözüküyor” diye konuştu.
