Suriyeli Çocuklar Acıyı Şarkılarla Dünyaya Haykırdı

Suriyeli mülteci çocuklar için toplumdaki duyarlılığı güçlendirmek amacıyla düzenlenen programda sahne alan Suriyeli çocuklar, yaşadıkları zor günleri gözyaşları içerisinde söyledikleri şarkılarla dünyaya haykırdı.

Beyoğlu Belediyesi, ASİTANE Vakfı işbirliğiyle Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle mülteci durumuna düşen çocuklar için toplumdaki duyarlılığı güçlendirmek amacıyla ‘Mülteci Çocuklarla Dayanışma’ programı düzenledi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra siyaset, iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Proje kapsamında düzenlenen gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun ördüğü bereler temsili olarak Suriyeli çocuklara takdim edildi.

TÜRKİYE’NİN VERDİĞİ İNSANLIK DERSİNE TEŞEKKÜR ETTİLER

Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ASİTANE Vakfı’nın insanımız, ülkemiz ve dünyanın geleceği için önemli işler yaptığını belirterek, “Bu işlerden biri de ‘Sevgimizi dokuduk ilmek ilmek’ projesi. Beyoğlu Belediyesi olarak bu projenin paydaşı, destekçisi, gönüllüsüyüz. Hazreti Mevlana her kap içindekini sızdırır diyor. Hamdolsun bizim kabımızdan iyilik sızıyor, bizim kabımızdan kardeşlik sızıyor, bizim kabımızdan merhamet sızıyor. ASİTANE’ye kampanyaya katılan ve katılacak tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Suriyeli kardeşlerimiz, sizlere binlerce selam, muhabbet ve kardeşlik gönderdiler. Yardımlar bir yana, dünya düzeninin sınıfta kaldığı bir dönemde Türkiye’nin verdiği insanlık dersine teşekkür ettiler” ifadelerini kullandı.

SIĞINMACI ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARI DUYGULANDIRDI

Programda Suriyeli ve Türk çocuklardan oluşan ASİTANE Çocuk Korosu, sergilediği performansla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede duygusal anlar da yaşandı. Gecede sahne almak için Kahramanmaraş’tan gelen Suriyeli sığınmacı çocuklardan bazıları, Suriye’de yaşanan iç savaşla ilgili şarkıları seslendirirken gözyaşlarına boğuldu. Yaşanan durum karşısında salondakiler de duygulandı.

“SURİYE BİZİM ANNEMİZ, SURİYE’YE DÖNMEK İSTİYORUZ”

Sahnede şarkı söylediği esnada gözyaşlarını tutamayan o isimlerden biri de yaklaşık bir yıl önce savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan İsra Türk oldu. Kahramanmaraş’ta yaşayan 13 yaşındaki İsra, “Şarkıda ‘Suriye annemiz, biz annemizi çok seviyoruz, annemizi istiyoruz, Suriye’ye dönmek istiyoruz’ diyor. Bu şarkı halimizi gösteriyor. Suriye’den çıktık, annemiz öldü gibi onun için biraz ağladım” diyerek duygularını ifade etti.

Kaynak: İHA