Mısır'da Müebbet Hapis Cezasına Çarptırılan Çocuk

Baba Karni: 'Oğlumun yerine beni alın dedim ve bu şekilde 4 ay hapis yattım'.

Mısır'da haklarında müebbet hapis çarptırılan 116 sanık arasında ismi geçen 4 yaşındaki Ahmet Mansur Karni'nin babası, 'Oğlumun yerine beni alın dedim ve bu şekilde 4 ay hapis yattım' dedi.

Mansur Karni, ülkede yayın yapan bir televizyon kanalına çocuğu ile birlikte çıkarak, Askeri Mahkeme'nin 16 Şubat'ta aralarında 4 yaşındaki oğlu Ahmed'in de bulunduğu 116 sanık hakkında müebbet hapis cezası vermesi üzerine evine gelen güvenlik güçlerine, çocuğunun daha çok küçük olduğunu söylediğini belirterek, 'Oğlumun yerine beni alın dedim ve bu şekilde 4 ay hapis yattım' diye konuştu.

Önce avukatı olmadığı için çocuğunun yaşını yargıca söyleme fırsatı bulamadığını dile getiren baba Karni, ancak daha sonra durumun anlaşılması üzerine oğlu Ahmed'in serbest bırakıldığını aktararak, “Beni veya oğlumu tutuklamalarını istemiyorum. Oğlum için endişelerimden dolayı bu programa katıldım” ifadesini kullandı.

Programın yayınlanmasından sonra ise Mısır ordu sözcüsü Muhammed Semir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu davanın 16 yaşındaki başka bir mahkum ile ilgili olduğunu ve karışıklığın isim benzerliğinden kaynaklandığına işaret etti.

Söz konusu sanığın tutuklu olmadığını aktaran Semir, dava dosyasının, 8 Nisan 2015 tarihinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yanlısı olan diğer 116 sanık ile birlikte askeri mahkemeye intikal ettiğini ve 16 Şubat 2016 tarihinde yargıcın karar verdiğini ifade etti.

Kaynak: AA