'Kent Arıcılığı' Başkentte İlgi Görüyor

Çankaya Belediyesinin Kent Tarım Hobi Evi ve Mahalle Bostanı Projesi kapsamında, vatandaşlara verilen eğitimlerle şehir içinde uygun yerlerde arıcılık yapılıyor Belediye Başkanı Taşdelen: 'Eğitimlerde kentsel arıcılığın dünyadaki örnekleri, kent içi şartlarda nerelerde ve nasıl arıcılık yapılabileceği detaylı anlatılıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle eğitimlerin yenileri için planlama yapıyoruz'

KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Çankaya Belediyesinin Kent Tarım Hobi Evi ve Mahalle Bostanı Projesi kapsamında vatandaşlara verilen eğitimlerle şehir içinde uygun yerlerde arıcılık yapılıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kent Tarım Hobi Evi ve Mahalle Bostanı Projesi' hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında yer alan ve yoğun ilgi gören kent arıcılığının, Paris, ABD, Hollanda gibi ülkelerde uzun yıllardır yapıldığını anlatan Taşdelen, bunun Çankaya'da da uygulanabileceğini belirtti.

Ankara'da, kırsal alanda yaklaşık 16-20 kilogram arasında olan bal verimliliğinin şehir içinde 30 kilograma ulaştığını belirten Taşdelen, ''Araştırmalar, şehir içinde park ve bahçelerde, çiçeklerin kırsal alana göre daha fazlalığı ve sonbahar aylarında bile açan çiçeklerin yetiştiriliyor olması nedeniyle böyle bir verimliliğin olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

- Arıcılığa yoğun ilgi

Taşdelen, proje kapsamında sebze, meyve yetiştiriciliği ve hayvancılığa ilişkin de özellikle şehir yaşamında uygulanabilecek eğitimler verdiklerini ifade ederek, vatandaşları doğa ve toprakla buluşturmanın yanı sıra, arıcılık merakı olanlara pratik ve geçerliliği olan bilgiler aktarabilmeyi de amaçladıklarını kaydetti.

Özellikle 'Kentte Arıcılık' seminerinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Taşdelen, 'Şehir yaşamının bir kenarında, uygun alanı olan kimi vatandaşlarımız arıcılık yapıyor. Kimisi de bilgi sahibi olduktan sonra yapmak istiyor. Biz de bu keyifli uğraş için ilgilenenlere gerekli bilgileri aktarmaya çalıştık' dedi.

Eğitimlerde kentsel arıcılığın dünyadaki örneklerinin, kent içi şartlarda nerelerde ve nasıl arıcılık yapılabileceğinin detaylı anlatıldığını belirten Taşdelen, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle eğitimlerin yenileri için planlama yaptıklarını söyledi.

- Temel felsefe, doğaya zarar vermeyen yöntem

İnsana ve doğaya zarar vermeyen yöntemler kullanarak ürün yetiştirmeyi temel felsefe olarak belirlediklerine dikkati çeken Taşdelen, proje kapsamında tüm eğitimlerin ücretsiz verildiğini belirtti.

Projeyle özellikle büyük şehirlerde her geçen gün doğadan ve topraktan uzaklaşan insanları, sebze ve meyve yetiştirme keyfini yaşatarak, tekrar toprakla buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Taşdelen, bir diğer amaçlarının ise doğal tarım ürünlerinin yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA