ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci Açıklaması

'Çalışma hayatında yapılan düzenlemelerin işveren kesimine yansımasını takip edebilmek amacıyla çalışma grupları oluşturduk'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, çalışma hayatında yapılan düzenlemelerin işveren kesimine yansımasını takip edebilmek amacıyla çalışma grupları oluşturduklarını bildirdi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bezci, ziyarette yaptığı konuşmada, asgari ücretteki artışa karşı olmadıklarını, çalışanların daha iyi ekonomik şartlarda yaşamasını işveren kesiminin de istediğini ifade etti.

Asgari ücretteki artışın kademeli olarak diğer çalışanlara da yansıdığını ve diğer giderlerle birlikte işveren üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu belirten Bezci, 'ATO'da çalışma hayatında yapılan düzenlemelerin işveren kesimine yansımasını takip edebilmek amacıyla çalışma grupları oluşturduk. Daha önce asgari ücret konusunda bir çalışma grubu oluşturmuştuk. Bu grubu genişleterek kıdem tazminatı konusunda da çalışma yapmasını sağladık' değerlendirmesinde bulundu.

Bezci, kıdem tazminatı konusunda yaptıkları çalışmaları yazılı olarak Bakanlığa sunmak istediklerini ve Oda olarak kıdem tazminatını desteklediklerini kaydetti.

Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Bezci, ATO olarak hükümetin yanında olduklarını bildirdi.
Kaynak: AA