Sevgililer Günü'nü Kulaç Atarak Kutladılar

İzmirli master yüzücü grubu 14 Şubat Sevgililer Günü'nü 'en büyük aşkımız' dedikleri denizde yaklaşık 1 saat kulaç atarak kutladı.

Urla ilçesi İskele Mahallesi Gelinkaya mevkisine gelen aralarında bu sene Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçen Emre Erdoğan ve Manş Denizi’ni geçen Rengin Börekçi’nin de olduğu 13 İzmirli yüzücü, Sevgililer Günü nedeniyle denize girdi.

Yaklaşık 1 saat denizde kalan yüzücüler, hazırlandıkları şampiyonalar için de antrenman yaptı.

- Karantina Adası'na kadar yüzdü

Gelinkaya sahilinden Karantina Adası'na kadar olan 4,5 kilometreyi 55 dakikada yüzen Emre Erdoğan, Manş Denizi'ni daha iyi bir derece ile geçmek için hazırlandığını belirtti.

Yaz kış demeden antrenman yaptığını kaydeden Erdoğan, '4,5 kilometre keyifli bir antrenmandı. Karantina Adası'na kadar yüzüp geldim. Karşıya gidiş kolay oldu benim için dönüşte burayı bulmak biraz zor oldu. Bir dahaki sefere daha rahat olacak gibi ama keyifliydi. 55 dakikada tamamladım” dedi.

Gelinkaya sahilinden İskele Limanı'na, 2 kilometrelik mesafeyi 56 dakikada yüzen Rengin Börekçi ise 'Deniz en büyük aşkımız. Sevgililer Günü’nde antrenman için 15 derece suda yüzdük. Çok keyifliydi. Giderken akıntıya karşı yüzdük o da bir antrenman oldu. Dönüşte akıntıyı arkamıza aldık. Yeniden doğmuş gibiyiz” diye konuştu.
Kaynak: AA