Berber Ve Kuaförlerin Mesai Saatlerinde Düzenleme

Karaman Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu, işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunda açıklamada bulundu.

Pekoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gecesi gündüzü olmayan, annesi babasıyla oturup vakit geçiremeyen üyelerin bu sorununa dur demek için çalışma yaptıklarını belirtti.

5362 Sayılı Kanun'un 11. maddesinde verilen yetkiye dayanarak üyelerle yaptığı toplantı neticesinde işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlama getirdiklerini ifade eden Pekoğlu, şunları kaydetti:'Kendisine vakit ayıramayan bir toplumda aile yapısının çöktüğü ve bu çöküntüye bağlı olarak toplum huzurunun kalmadığı tespit edilmiştir. Aile, ne kadar sağlam olursa, toplum o derece güçlü temeller üzerine kurulmuş olur. Evlerin otelden farkı kalmadığı, sadakat, iffet, haya, karşılıklı sevgi ve anlayış gibi manevi değerlerin azaldığı ailenin zayıfladığı, zedelendiği, vazifelerini yapamadığı zamanlarda gayri meşru serbest münasebetler artmakta, beden ve ruh sağlığı bozuk nesiller toplumu işgal etmektedir. 1 Kasım-31 Mart tarihlerinde işyerleri sabah 08.00, akşam 20.00 saatlerinde açık tutulacak. 1 Nisan-31 Ekim tarihlerinde ise sabah 08.00, akşam 22.00 saatlerine kadar açık kalabilecek.'
Kaynak: AA