Günün Stresini Halk Oyunları Oynayarak Atıyorlar
Tokat’ta çeşitli meslek grubu çalışanları, ev hanımları ve gençler halk oyunları çalışmalarında bir araya gelerek hem stres atıyor hem de spor yapıyor.

“Asıl amaç birlik ve beraberliğe katkı sağlamak”
Yarışmalara katılmayı hedeflediklerini ifade eden Gökyıldız, asıl amaçlarının birlik ve beraberliğe katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Her meslek grubundan burada arkadaşlarımız bulunmakta, onları bir araya getirdik. Amacımız ülkemizin birliği ve beraberliği çok ihtiyacı var. Burada görüşü düşüncesi ne olursa olsun omuz halayında omuz omuzayız. İnsanlarımızın fikir ve düşüncelerini ötekileştirmeden omuz halayında birlik ve beraberlik içerisinde bunu organize ediyoruz. Buna da ihtiyacımız var. Şöyle söylemek istiyorum: ’Biz havacıyız aynı zamanda da halaycıyız.’ Toplumumuzun her kesimine sosyal faaliyetlerimize katılmaya davet ediyoruz. Gençlerimize hem havacılığı sevdiriyoruz hem de yöresel halk oyunlarımızı buradaki uzman hocalarımızın kontrolünde öğretiyoruz. Bu anlamda ciddi anlamda kurumumuza talep var” dedi.
“Kardeşlik ortamı sağlamaya çalışıyoruz”
Halk oyunları ekibinin öğretmeni Ahmet Dertli, kardeşlik ortamı sağlamak istediklerini belirterek, “Tokat’ımızda 7’den 70’e memur işçi emekli, ev hanımı, çalışan çalışmayan bütün her yaştan insanlarımızı buraya toplayarak THK bünyesinde akşamları hem spor yapıyoruz hem de insanlarımı bir nebze olsun televizyonların başından uzaklaştırarak biraya toplamak istiyoruz. Ayrıca birlik ve beraberliğimizin önemli olduğu bir ortamda bütün görüş ve düşünceden insanı bir araya getirip burada kardeşlik ortamı oluşturmayı istiyoruz” diye konuştu.
