'Bilimin En Eğlenceli Hali' Tekira'da İlgi Odağı Oldu

Süleymanpaşa Belediyesi Tekira Alışveriş Merkezi’nde hafta sonu stant açarak “Bilimin en eğlenceli hali” projesini AVM ziyaretçilerine tanıttı.

'Bilimin En Eğlenceli Hali' Tekira'da İlgi Odağı Oldu
Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde ilk dönem eğitimleri devam eden ve ikinci dönem kurs kayıtlarının başlayacağı Robot, Kod ve 3D Yazıcı Atölyesi’nin tanıtımını gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, miniklerin yanı sıra büyüklerin de ilgi odağı oldu.

İki gün boyunca Tekira AVM’de açılan stant ile vatandaşları bilgilendiren ekipler, kayıtların 20 Aralık Salı günü www.suleymanpasa.bel.tr adresi üzerinden alınmaya başlanacağını ifade ettiler.

3D yazıcı atölyesi

Hayal et - Tasarla - Üret En sevdiğiniz aksesuarınızı 3 boyutlu programlarda çizip 3d yazıcı ile buluşturun. Atölye sonunda kendi tasarladığınız ürünü yazıcıdan çıkartın.

Kod atölyesi

Eğlen - Öğren - Üret Algoritmik düşünce sistemlerini nasıl geliştirebileceğini öğren. Problem üreten değil, problem çözen bir neslin öncüsü ol. Teknolojiyi sadece kullanan değil, teknolojiyi üreterek geleceği şekillendir.

Robot atölyesi

Çözümle - Birleştir - Yürüt Problem çözme, bilim, mühendislik, iletişim, özgüven, yaparak öğrenme. Robot teknolojisi, yaratıcı oyun ve öğrenme sayesinde gelecek kuşaklara ilham vererek yaptıklarını geliştir.
Kaynak: İHA