Akbaş Açıklaması 'Liposuction Zayıflama Yöntemi Değil'

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, insanların kilo vermeleri için plastik cerrahlardan değil, diyetisyenlerden destek almaları gerektiğini, kilo verdikten sonra da plastik cerrahlara giderek liposuction yoluyla vücutlarını daha düzgün hale getirmeleri gerektiğini söyledi.

Akbaş Açıklaması 'Liposuction Zayıflama Yöntemi Değil'
İnsanların kilo verdikten sonra vücudunda oluşan fazlalıkların liposuction yoluyla düzeltilebileceğini belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Vücuduna ve formuna dikkat eden birçok insan kilolarını kontrol etmeye çalışırlar. Spor veya diyet yoluyla güzel bir vücuda sahip olmak için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Ancak çeşitli nedenlerle kilo almış insanlar, daha sonra diyet ve sporla kilolarını verseler bile vücutlarının belli bir bölgelerinde kazandıkları fazlalıkları yok edemezler. Bu gibi durumda en güzel tedavi şekli liposuctiondur. Liposuction ile fazlalık olan o yağların alınması çok sık yaptığımız ve hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu uygulamalardır” dedi.



Kilo vermek için ilk olarak plastik cerrahlara gitmeyin

Kilo vermek isteyen insanların ilk olarak plastik cerrahlara gelmemesi gerektiğinin altını çizen Akbaş, “Kilolu olan bir insan ve kilodan dolayı vücudunun formunun bozulduğunu düşünen bir insan hemen liposuction için bize gelmesinler. Öncelikle diyet ve spor ile verebildikleri kadar kilolarını versinler. Önce boğaz fermuarını kapatsınlar. Gerekirse psikolojik destek alsınlar. Verebildikleri kadar kilolarını versinler, veremedikleri zaman bizlere gelsinler. Aksi takdirde kilolarını almış, belli bölgelerde yağ birikimleri oluşmuş bir insan hiç spor ve diyet yapmadan bize gelmeye çalışırlarsa, plastik cerrahlar yoluyla kilo kaybetmek için liposuction yapmaya gelirlerse bu doğru olmaz. Bu hiçbir zaman istenen sonucu da vermez. Plastik cerrahlar tarafından zayıflatılmaya çalışılmaktan ziyade diyet ve spor yoluyla zayıflamalarını tavsiye ederiz. Kilo hiçbir zaman iyi bir şey değildir. Fazla kilo insanı sadece sağlık yönünden olumsuz etkilemez. Fazla kilo insanı ruhsal yapı açısından, psikolojik açıdan yıkıma uğratır. Özgüven eksikliği oluşturur. Zaman zaman depresyon ve bunalımlara kadar giden sıkıntılı sonuçlara yol açabilir. O yüzden kilolu insanlarda işin estetik boyutu ciddi derecede önemlidir. Fazla kilolarından dolayı evlenmek istemeyen genç kızlar ve erkekler vardır” diye konuştu.

Belli bir kiloya kadar insanların hemen ameliyatı düşünmemesi gerektiğini ifade eden Akbaş, “Kilosundan rahatsızlık duyan insanlar mutlaka bunu beyin olarak çözmeleri, psikolog desteğe ihtiyaç duyuyorlarsa almaları, diyet ve spor desteği ile birlikte normal kiloya gelmeleri için gayret sarf etmeleri gerekiyor. Gerekli gayreti sarf ettikten ve bir miktar kilo verdikten sonra biz plastik cerrahlardan da destek alarak vücudun şekillenmesinde, kadınsı ve erkeksi bedeninin oluşmasında bizden destek alabilirler. Bizler onlara liposuction yoluyla ve lazer liposuction yoluyla yardımcı olarak bedenlerinin daha da şekilli, daha da düzgün olmalarına katkı yaparız. Böylelikle sadece bedenlerinin düzgün olmasına değil, psikolojik açıdan da düzgün kendilerini iyi hisseden depresyondan çıkmış iyi hale gelmiş bireyler haline dönüşürler. Dolayısıyla sıralamayı iyi yapsınlar. Boğazlarını tutsunlar, doktorlara gitsinler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA