İstanbul Ve Kahire'deki Terör Saldırılarına Tepkiler

Lübnan'daki siyasi partiler ile Filistinli yetkililer, İstanbul ve Mısır'ın başkenti Kahire'deki terör saldırılarını kınadı.

Lübnan Kuvvetleri Partisi Başkanı Semir Ca'ca, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul ve Kahire'yi hedef alan 'korkakça' saldırıları kınadığını ve dünya barışını tehdit eden teröre 'dur' denmesi gerektiğini ifade etti. Ca'ca, Türkiye'deki şehit ailelerinin yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.

Kahire'de Kıptilere ait bir katedrale yönelik saldırıyı da kınayan Ca'ca, terör saldırılarına karşı Mısır halkının yanında olduğunu belirtti.

Müstakbel Hareketi'nin Grup Başkanı ve eski Başbakan Fuad Sinyora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye taziye mesajı gönderdi. Sinyora, 'Terörün dini ve kimliği yoktur. Türkiye ve Türk halkı bu sorunla yüzleşmeye ve kalkınma yolunda ilerlemeye kadirdir.' ifadesini kullandı. Sinyora, Sisi'ye gönderdiği mesajda ise katedrali hedef alan saldırının, Mısır'ın ulusal bütünlüğünü hedef aldığını ancak bu birliğin her zaman olduğu gibi metanetini koruyacağını kaydetti.

Lübnan eski Başbakanı Necib Mikati, Türkiye ve Mısır'daki saldırıları kınayarak, terörle mücadele etmek için herkesin işbirliği yapması gerektiğini dile getirdi.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Yusuf Edis, Türkiye'nin terörü bitirme gücü olduğunu, yakın zamanda güvenlik ve istikrarı sağlayacağını söyledi.

İstanbul ve Kahire'de yaşanan saldırıların din ve ahlak ilkelerine aykırı olduğunu belirten Edis, Arap ve İslam dünyasına terör tehdidiyle mücadelede birlik olma çağrısı yaptı.

Filistinli milletvekili Davud Ebu Seyr, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve oynadığı bölgesel rolden ötürü hedef alındığı değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Seyr, sağduyu sahibi yönetimi olan her ülkenin kendisine yönelik saldırıların üstesinden gelebileceğini ve terörün kökünü kurutabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA