Marmara'nın Şehir Hastanesi Hızla İlerliyor

Sağlık Bakanlığınca kamuözel iş birliği ile başlatılan 'Şehir Hastaneleri Projesi' kapsamında yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi, Marmara Bölgesi'nin büyük bir bölümüne hizmet verecek Kocaeli İl Sağlık Müdürü Durmaz:'Ankara'nın batısından İstanbul'un doğusuna kadar böyle bir hastane yok. Bu hastane ilimize nasip oldu. Yaklaşık 1180 yatak kapasiteli olacak' 'Zonguldak'tan, Bartın'dan, Karabük'ten tutun, Sakarya, Düzce ve Kocaeli'nin hatta İstanbul'un doğu kısmına hitap edebilecek bir hastane'

ŞENGÜL OYMAK - Sağlık Bakanlığınca kamu-özel iş birliğiyle başlatılan 'Şehir Hastaneleri Projesi' kapsamında yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi, Marmara Bölgesi'nin büyük bir bölümüne hizmet edecek.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 20 Ekim'de İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni düzenlendiğini anımsattı.

Kocaeli Şehir Hastanesinin temelinin yaklaşık 1,5 yıl önce atıldığını hatırlatan Durmaz, kente çok büyük bir proje kazandırıldığını bildirdi.

Projenin 6 hastaneden oluştuğunun, ilk etapta fizik tedavi kısmının temelinin atıldığını aktaran Mürsel Durmaz, '6 hastanenin bölge hastanesinin oturduğu alan zemin çalışmaları yaklaşık 1,5 yıldır devam ediyor. Bu çaplı bir hastane, Ankara'nın batısından İstanbul'un doğusuna kadar böyle bir hastane yok. Bu hastane ilimize nasip oldu. Yaklaşık 1180 yatak kapasiteli olacak. Genel bir hastane. Fizik tedavi hastanesi, onkoloji, yüksek güvenlikli psikiyatri, kalp damar, kadın doğum ve çocuk hastanesinden oluşan 6'lı büyük bir kompleks. 1180 yatak ilimiz için büyük bir kapasite. Zonguldak'tan, Bartın'dan, Karabük'ten tutun, Sakarya, Düzce ve Kocaeli'nin hatta İstanbul'un doğu kısmına hitap edebilecek bir hastane.' ifadesini kullandı.

Durmaz, hastanelerin dönem dönem memleket ve numune hastaneleri gibi farklı isimler aldığını belirterek, sağlık kurumlarının şu anda şehir hastanesi olarak adlandırıldığını anlattı.

- '6 hastaneyi tek tek yaparsanız bir anlam arz etmiyor'

Dünyada bu konseptin çok örneği olmadığına işaret eden Mürsel Durmaz, şunları söyledi:

'Sadece Kocaeli'ye hitap etmeyecek. 6 hastaneyi tek tek yaparsanız bir anlam arz etmiyor. Geçmişte bu hata yapılmış. Dal hastaneleri yapılmış. Bizim ilimizde kadın doğum hastanesi var bu şekilde ama bir çocuğun sadece çocuk uzmanına ya da çocuk cerrahisine ihtiyacı olmuyor. Neticede değişik branşlara ihtiyaç var. Bu anlamda girdiğinizde 'bu hastanede bu yok' diye bir sorun olmayacak. Özellikle sanayi bölgesiyiz. El kopması, yaralanmalar ilimiz için ciddi sıkıntı. Bu anlamda mikro cerrahiden tutun, üreme yardımcı tedavi hatta kısırlık tedavisi, yoğun bakımlar, yaklaşık 55 ameliyathane, 230 poliklinik, 375 metrekare kapalı alan bu anlamda her şeyiyle ideal bir yerleşke konumu var. Türkiye'de şu an 15 şehir hastanesinin temeli atıldı. Bu hastaneye vatandaş girdiğinde 'Şu hastaneye git' denilmeyecek kadar genişlikte bir hastane. Onkoloji tek başına mesela kanser hastanesi gibi ama dal hastaneleri tek başına bir anlam ifade etmiyor. 6 hastane bir arada olduğu için olağan dışı bir durum olmadığı sürece dışarıya hasta yollanmayacak.'

Hastanenin TEM Otoyolu'na ve şehir merkezine yakın bir konumda olduğunu aktaran Durmaz, Kocaeli'nin zemin anlamında deprem bölgesi olduğunu, deprem olurken bile ameliyata devam edilebilecek bir teknoloji kullanıldığını, her yönüyle modern bir yapı olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA