Yıldırım'ın Çin Başbakan Yardımcısı Wang'ı Kabulü

Başbakan Yıldırım, kabulde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Çin'in gösterdiği destek ve dayanışma için teşekkürlerini ifade etti, Çin'in FETÖ ile bağlantılı şahıs ve kuruluşlara karşı attığı adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı kabulde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Çin'in gösterdiği destek ve dayanışma için teşekkürlerini ifade etti ve Çin'in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı şahıs ve kuruluşlara karşı attığı adımlardan duyduğu memnuniyeti söyledi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 2015 yılında tesis edilen başbakan yardımcıları düzeyindeki istişare mekanizmasının ilk toplantısına katılmak üzere Türkiye'yede bulunan Wang'ı dün Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Yıldırım, Çin ile stratejik düzeydeki ilişkilere verilen öneme atıfla, iki ülke arasındaki ekonomik ve beşeri ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönündeki iradeye vurgu yaptı.

Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması konusunda iki ülkenin yaklaşımlarının örtüştüğünü, Çin'in 'Kuşak ve Yol' projesini desteklediklerini ifade eden Yıldırım, Asya'dan Avrupa'ya en az maliyetli, en güvenli ve en kısa yol olan 'Orta Koridor' projesinin esasen 'Kuşak ve Yol' projesinin doğal güzergahlarından biri olduğunu belirtti.

Yıldırım, birbirini tamamlayan her iki projenin yanısıra bu projelerin altyapı boyutunu oluşturan Edirne-Kars demiryolu projesinde de Çin ile çalışmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Çin'in gösterdiği destek ve dayanışma için teşekkürlerini ifade etti ve Çin'in, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kişi ve kuruluşlara karşı attığı adımlardan duyduğu memnuniyeti aktardı.

Çin Başbakan Yardımcısı Wang ise iki ülke arasında işbirliğinin daha da geliştirilmesi bağlamındaki iradelerinin ortak olduğunu, başbakan yardımcıları düzeyindeki istişare mekanizması çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirecekleri toplantının yararlı ve verimli olacağına inandığını kaydetti.

Wang, darbe girişimi sonrasında yapmış oldukları destek beyanlarının yanı sıra, Çin dışişleri bakan yardımcısının, Çin yönetiminin destek mesajını getirmek üzere son olarak Türkiye'yi ziyaret ettiğini, Çin'de Türkiye aleyhine herhangi bir faaliyete izin vermeyeceklerini ve ülkede bulunan FETÖ unsurlarına karşı gereken müdahalelerde bulunacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA