Taiz'in En Büyük Devlet Hastanesine 'Yardım' Çağrısı

EsSevra Devlet Hastanesi yönetimi, hizmete devam edebilmek için acil yardım çağrısında bulundu.

Yemen'in Taiz ilindeki en büyük devlet hastanesi Es-Sevra'nın yöneticilerinin, hizmete devam edebilmeleri için acil yardım çağrısında bulunduğu bildirildi.

Hastanenin yönetim komitesinden yapılan yazılı açıklamada, 'Sağlık Bakanı Nasır Baum, Taiz Valisi Ali Muam ve Katar Kızılayı başta olmak üzere sağlık alanında hizmet veren ve insan haklarıyla ilgilenen kuruluşları, hastanenin hizmete devam edebilmesi için acil şekilde destek vermeye çağırıyoruz.' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, kentte olayların başladığı 2015 yılından bu yana hastanede yaklaşık 73 bin yaralıya sağlık hizmeti sunulduğu, 46 binden fazla iç hastalıklarla ilgili vakanın tedavi edildiği, 19 bini aşkın diyaliz işlemi gerçekleştirildiği ve 4 binden fazla ameliyat yapıldığı bilgisi verildi.

Hastane yönetiminin geçen dönemde kendi bütçesinin yanı sıra Katar Kızılayından destek aldığı duyurulan açıklamada, Yemen Merkez Bankasının nakit sıkıntısından dolayı hastanenin bu yılın üçüncü çeyreğinde desteklenmediği kaydedildi.

Açıklamada, acil servis ile bazı ilaçlara destek sağlayan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü dışında hastaneye şu an için yardım eden bir kurum olmadığı belirtilerek, 'Bütçesi tükendiği için hastane hizmete son verebilir. İnsani ve ahlaki sorumluluk icabı gereken yardım yapılmalı.' ifadelerine yer verildi.

Yemen'de yönetim yanlısı birliklerin, ağustos ayında Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz kentinde uyguladığı ablukayı kısmen kırdığı bildirilmişti.
Kaynak: AA