Büyükşehir Belediyesi'nin 'Girişimcilik Eğitimi' Meyvelerini Vermeye Başladı

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından KOSGEB ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) işbirliğiyle verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ meyvelerini vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimine katılan Ramazan Şanlı, kendi işini kurdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Girişimcilik Eğitimi' Meyvelerini Vermeye Başladı
İçel’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, vatandaşların iş yeri ve meslek sahibi olmaları ve başarılı işletmelerin kurularak girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD işbirliğiyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursiyerlerinden Ramazan Şanlı, kendi Elektrik-Hidrofor-Sıhhi Tesisat dükkanını açtı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni haberlerden duyduğunu belirten Şanlı, “Uzun süredir iş yeri açmayı düşünüyordum. Mesleğim gereği elimden elektrik, su, hidrofor ve her türlü tamir işi geliyordu. İçel Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir eğitime öncülük yaptığını öğrendim ve katılmaya karar verdim. Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 14 gün süren proje eğitimi aldık. Eğitimler sonunda da sertifikamı aldım ve iş yerimi açtım” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimlerden sonra da desteğini sürdürdüğünü dile getiren Şanlı, “Projelerimiz için KOSGEB ve Büyükşehir Belediyesi ile iletişim halindeyiz. Eğitim sırasında da eğitimden sonra da projelerimizi dinleyip, iş planımızı değerlendiriyorlar” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki planlarını da anlatan Şanlı, “Binalardaki elektrik tüketimini azaltmak için güneş enerjisi ile çalışan bahçe aydınlatması ve apartmanlarda hidroforun 5’inci kata kadar çıkardığı suyu 5’inci kattan yukarıya farklı bir sistem üreterek çıkarmak istiyorum. Çalışmalarımı sürdürüyorum ve suyu rahatlıkla en son kata kadar aynı basınçla çıkaran bir hidrofor üretmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu planlarıma ulaşmayı hedefliyorum” diye konuştu.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a kendilerine böyle bir eğitim imkanı sunduğu için teşekkür eden Şanlı, iş yeri açmak isteyenlere tavsiyelerde de bulunarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin girişimcilik eğitimi hizmetlerini araştırsınlar. Boş gezmek yerine girişimcilik eğitimi alıp çalışma imkanı bulabilirler” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, KOSGEB bünyesinde eğitim için başvuruda bulunan girişimci adaylarına, düzenli olarak her ay 30’ar kişilik gruplar halinde 14 gün süren ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” veriliyor. Bugüne kadar KOSGEB sayesinde 290 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilerek sertifika almaları sağlandı. Proje kapsamında eğitim alan 26 katılımcı kendi iş yerini açarken, hibe kredi imkanlarından faydalanabilmek amacıyla projelerini KOSGEB’e sundu.
Kaynak: İHA